Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 30΄

Υλικά (για 12 κομμάτια)

  • 3-4 μήλα
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • κανέλα, για πασπάλισμα
  • 12 φέτες του τοστ χωρίς κόρα
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος.

Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μήλα ανακατεύοντας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Μόλις μαραθούν λίγο τα μήλα, πασπαλίζουμε με όση κανέλα θέλουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.

Ανοίγουμε την κάθε φέτα του τοστ με τον πλάστη να λεπτύνει όσο γίνεται.

Απλώνουμε λίγη γέμιση σε κάθε φέτα και την τυλίγουμε σε ρολό, όσο γίνεται πιο σφιχτό. Βάζουμε τα ρολάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί.

Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τρώγονται καλύτερα χλιαρά, πασπαλισμένα με λίγη άχνη.

kathimerini.gr







agrinio24.gr