Εύκολο / Προετοιμασία: 30΄ Μαγείρεμα: 15΄

Υλικά (για 2 – 3 άτομα)

  • 500 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες από τα λέπια, το κεφάλι και τα εντόσθια και καλά πλυμένες
  • 8 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε και μας αρέσει), κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου, βιολογικού
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε τις σαρδέλες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τις μαγειρέψουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 250 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 – 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα σκόρδα.

Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για περίπου 4 – 5  λεπτά, μέχρι να γίνουν οι σαρδέλες και να αναμειχθούν τα αρώματα.

Σερβίρουμε αμέσως συνοδεία πράσινης σαλάτας και ζεστού ψωμιού.

kathimerini.gr







agrinio24.gr