Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 35΄-40΄

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
  • 1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι

Διαδικασία

Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε σε αυτό το μείγμα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η τυρόπιτα.

Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Μυστικά

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό κ.λπ.)
  • Για να κάνει κρούστα η πίτα, κρατάμε λίγο τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε την πίτα πριν τη βάλουμε στον φούρνο.
  • Μπορούμε να την κάνουμε και χωρίς μίξερ. Απλώς ανακατεύουμε προσεκτικά το μείγμα για να μην κάνει σβόλους το αλεύρι.
  • Καλύτερα να μην επιλέξουμε μόνο πολύ αλμυρά τυριά.

kathimerini.gr







agrinio24.gr