Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 15΄

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 1 πακέτο παπαρδέλες
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, ολόκληρα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. κολοκύθα ψίχα, σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1/2 – 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 60 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, την κολοκύθα, το σκόρδο και το μπούκοβο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

kathimerini.gr







agrinio24.gr