Υλικά
2 κιλά μπούτι αρνίσιο ½ λεμόνι (τον χυμό) 2/3 φλ. ελαιόλαδο ½ φλ. νερό 5-6 κλωναράκια δενδρολίβανο Μπαχαρικά της επιλογής σας 1 ½ κιλό μικρές πατάτες κομμένες στα τέσσερα Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Με τα χέρια σας απλώστε στο κρέας τον χυμό του λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και με ένα μαχαιράκι ανοίξτε μερικές τρύπες στο κρέας για να καρφώσετε το δενδρολίβανο. Αφήστε το για μερικές ώρες στο ψυγείο να αρωματιστεί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, βάλτε το κρέας σε ένα ταψί και περικυκλώστε το με τις πατάτες. Αλατίστε τις. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το νερό και αφήστε το να ψηθεί για περίπου μία ώρα, γυρνώντας μία φορά το κρέας στη μέση του ψησίματος.