Υλικά:

400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ σιμιγδάλι
500γρ. ζάχαρη
6 αυγά
2κ.γλ. μπέικιν
500γρ. γιαούρτι
ινδική καρύδα

Για το σιρόπι:

5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 λεμόνι, τον χυμό του

Διαδικασία:

1.Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά την ζάχαρη και τα αυγά, για περίπου 10 λεπτά.
2.Στην συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και ανακατέψτε τα καλά.
3. Αδειάστε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
4. Όσο ψήνεται, ετοιμάστε το σιρόπι σας βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, τον χυμό του λεμονιού και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, για περίπου 8 λεπτά.
5. Μόλις ετοιμαστεί το ραβανί, τρυπήστε το με οδοντογλυφίδες και σιροπιάστε το.
6. Σερβίρετε με τριμμένη καρύδα.

vita.gr







agrinio24.gr