Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε ραντεβού στην Κεντρική Επιτροπή στο τέλος Ιουνίου με στελέχη του να εξαπολύουν βαριές αιχμές εναντίον του και τον ίδιον να απαντά ότι θεωρεί τυχοδιωκτισμό να φεύγουν οι προβολείς από την ήττα της ΝΔ.

«Θα προσπαθήσω η πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή να είναι όσο γίνεται πιο ενωτική και να καλύψει όλα όσα συζητήσαμε. Να βάλουμε και την πολιτική και τα πρόσωπα στην κρίση του λαού της παράταξης».

«Έκανες απολογισμό ΚΚΣΕ. Πρόεδρε πρέπει να επιδιώξεις να αναβαπτιστείς στη λαϊκή εντολή. Δεν υπάρχουν τυχοδιώκτες και πράκτορες. Όποιος μιμείται τον Ανδρέα κινδυνεύει όχι να γίνει ηγέτης αλλά πολιτικός νάνος», είπε ο Πέτρος Ευθυμίου, μέλος πολιτικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

«Απογοητεύτηκα από τη συνέντευξή σου. Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, με δημοκρατία και διάλογο, να προχωρήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες, εκλογή ηγεσίας από τη βάση», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

«Αν χτυπήσει η πόρτα και δείτε να μπαίνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν μην παραξενευτείτε. Ήρθε να πάρει ιδέες για το πως να διοικήσει το Εργατικό Κόμμα Βόρειας Κορέας χωρίς εύρυθμη λειτουργία κομματικών οργάνων», είπε ο Φίλιππος Σαχινίδης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

«Διαγραφές: Έχω κάνει τόσες πολλές που τι να πω; Τι να πω; Φοβερό! Δηλαδή τι θα κάνει ένα κόμμα, εάν πάρουν δημοκρατικά απόφαση τα όργανα, και την επόμενη μέρα έχουμε πάλι τα ίδια;», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Φουντώνει το «κύμα» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη

Ενωτικός εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Να μπορέσουμε να ενώσουμε και να ηγεμονεύσουμε στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Δεν είναι λίγοι εκείνοι στο ΠΑΣΟΚ που αναφερόμενοι στην αναγκαία προσφυγή στη βάση του κόμματος μιλούν με όρους διεύρυνσης στο πλαίσιο των εξελίξεων στην κεντροαριστερά».

«Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με διαγραφές. Συντεταγμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου το φθινόπωρο και μετέπειτα Συνέδριο χάραξης πολιτικής και εκλογής οργάνων, ως εφαλτήριο της πολιτικής διεύρυνσης του χώρου», είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος κατά πληροφορίες φλερτάρει τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έδωσε νέο ηχηρό παρών για την επόμενη ημέρα στην κεντροαριστερά.

«Μου επιτέθηκαν μάλιστα επειδή τολμάω ακόμα και να αγωνιώ. Εγώ θέλω ο χώρος στον οποίο πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό».

«Όχι να θέλουμε ξαφνικά να δημιουργήσουμε μία αίσθηση πλήρους ταπείνωσης του κόσμου, ότι αποτύχαμε, και να γίνει κάτι άλλο. Να το περιγράψουμε το κάτι άλλο. Κι όχι να στήσουμε μια πασαρέλα για να έρθει το κάτι άλλο κρυπτόμενο», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Υπάρχει μια βιάση. Και η βιάση αυτή εμένα με φοβίζει. Να τις έχουν όλοι τις προσωπικές φιλοδοξίες καλά και τις έχουν αλλά μην αυτοκαταστραφούμε», δήλωσε ο Παναγιώτης Δουδώνης.

Ποια είναι τα στρατόπεδα στη Χαριλάου Τρικούπη

Τα στρατόπεδα έχουν αρχίσει ήδη να διαμορφώνονται.

Ενδεικτικά, τα στρατόπεδα απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη είναι:

-Κώστας Σκανδαλίδης

-Πέτρος Ευθυμίου

-Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

-Φίλιππος Σαχινίδης

-Παύλος Γερουλάνος

-Πάρις Κουκουλόπουλος

-Θεόδωρος Μαργαρίτης

Ενώ δίπλα του είναι οι:

-Δημήτρης Μάντζος

-Μανώλης Χνάρης

Νίκος Μήλης

-Όλγα Μαρκογιαννάκη

-Γεράσιμος Σκαφίδας

«Να μάθουν πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και να αφήσουν τη διαίρεση»

Κλείνοντας τις εργασίες του πρώτου συνεδρίου του Ινστιτούτου Τσίπρα ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε τα κόμματα στην Αριστερά και τη Κεντροαριστερά και να ενώσουν τις  «

«Να αρχίσουν πια να μιλάνε στον πληθυντικό αριθμό και όχι στον ενικό. Να μάθουνε πρόσθεση και πολλαπλασιασμό, να αφήσουν την αφαίρεση και τη διαίρεση. Αυτό πιστεύω είναι σήμερα το αίτημα των προοδευτικών πολιτών και όποιος το αγνοήσει αργά ή γρήγορα θα δει να τον προσπερνά η ίδια η ζωή και οι εξελίξεις».

Το «παρών» στο Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρώην Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, δεκάδες στελέχη από ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά και εκπρόσωποι των παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων.megatv.com