Το βιβλίο μαγειρικής της «Cravings» έχει μπει στη λίστα των best seller  της εφημερίδας New York Times.

Υλικά:

2 κιλά πατάτες

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

500 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια

8 φέτες μπέικον κομμένες σε κυβάκια

120 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

1½ φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 ½ φλ. του τσαγιού γάλα (κατά προτίμηση πλήρες)

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Βάζουμε τις πατάτες σε μπολ και τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το ζαμπόν.

Σοτάρουμε το μισό μπέικον μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ελαφρά τραγανό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, τη σκόνη σκόρδου και πιπέρι και ανακατεύουμε να λιώσει.

Στο μεταξύ, χτυπάμε για λίγο το αλεύρι με το γάλα να ομογενοποιηθούν και το ρίχνουμε στο μπέικον.

Μαγειρεύουμε για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η κρέμα.

Στρώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί τις μισές πατάτες, περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος μοιράζουμε το υπόλοιπο μπέικον.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C περίπου για 60-70 λεπτά.



agrinio24.gr