Νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον ξυλοδαρμό μέχρι λιποθυμίας του 11χρονου μαθητή από συμμαθητές του, σε σχολείο στα Πατήσια, προκαλούν οργή αλλά και πολλά ερωτήματα για την αδράνεια των δασκάλων.

Το θλιβερό περιστατικό, έγινε στο προαύλιο του 101 δημοτικού σχολείου Αθηνών, παρουσία δεκάδων παιδιών και δασκάλων, τόσο της πέμπτης δημοτικού όσο και της έκτης τάξης.

Προφανώς οι δάσκαλοι είχαν βγάλει λίγο πριν το σχόλασμα, στο προαύλιο τα παιδιά των δύο τάξεων (ήταν ώρα διδασκαλίας και όχι διάλειμμα), ως ελεύθερη ώρα.

Όμως από ότι φαίνεται είτε δεν ήταν κάποιος από αυτούς να τα επιτηρεί είτε ήταν παρόντες οι δάσκαλοι και δεν μπήκαν στη μέση να αποτρέψουν το βίαιο αυτό περιστατικό. Εύλογο το ερώτημα για ποιον λόγο δεν επενέβησαν οι δάσκαλοι…

«Τον χτυπούσαν μπροστά στους δασκάλους μέχρι που λιποθύμησε» , λέει η μητέρα του 11χρονου θύματος

Σύμφωνα με την οικογένεια του μαθητή το περιστατικό σημειώθηκε εν ώρα διδασκαλίας, το μεσημέρι της Τετάρτης, στο δημοτικό σχολείο στα Πατήσια.

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια του ανήλικου θύματος, το περιστατικό δεν σημειώθηκε στο διάλειμμα, αλλά κατά τη διάρκεια διδακτικής ώρας παρουσία των δασκάλων του σχολείου.

«Εν ώρα διδασκαλίας, της τελευταίας ώρας του σχολείου παρουσία δασκάλων έγιναν όλα. Ήταν σε ένα προαύλιο η 5η και η 6η τάξη, αλλά ήταν κανονικά διδακτική ώρα», φέρεται να υποστηρίζει η μητέρα του 11χρονου, ενώ λέει πως ο γιος της θυμάται τους δράστες να τον χτυπούν με μανία ακόμη και την ώρα που είχε πέσει αναίσθητος στο έδαφος.

«Ήταν αιμόφυρτος όταν λιποθύμησε. Συνέχιζαν να τον χτυπούν, δεν σταματούσαν για κανένα λόγο», λέει η μητέρα του παιδιού, τονίζοντας πως ο 11χρονος θυμάται 5-6 ονόματα παιδιών που βρίσκονταν ανάμεσα στους “νταήδες”.

Την ίδια στιγμή που το παιδί ξυλοκοπούνταν από ομάδα συμμαθητών του, η μητέρα του βρισκόταν έξω από το 101ο δημοτικό Αθηνών μαζί με την κόρη της για να τον παραλάβει το παιδί.

Μια δασκάλα της χτύπησε το τζάμι του αυτοκινήτου και της είπε πως χτύπησαν άσχημα το γιο της, ο οποίος δυστυχώς έχει ξαναπέσει θύμα βίαιας συμπεριφοράς από συμμαθητές του.

Μάλιστα, τονίζουν ότι και άλλα παιδιά έχουν χτυπηθεί στο παρελθόν στο συγκεκριμένο σχολείο με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον.

«Θα αποδοθούν ευθύνες» λέει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

«Από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε το περιστατικό εμείς επικοινωνήσαμε με όλους τους αρμόδιους, τη διευθύντρια του σχολείου, τη διευθύντρια εκπαίδευσης και εκτός από την πληροφόρηση που ζητήσαμε και την οποία λάβαμε, ζητήσαμε και μία ενδελεχή έρευνα και εξέταση κάθε πτυχής του θέματος για να διαπιστωθεί αν και ποιοι έχουν ευθύνες» τόνισε στην ΕΡΤ ο κ. Κόπτσης, γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας.

«Να είστε σίγουροι ότι όπως πάντα θα αποδοθούν οι ευθύνες» διαβεβαίωσε και συμπλήρωσε πως «εμείς αντιδρούμε αστραπιαία και μάλιστα σε κεντρικό επίπεδο και όχι μόνο με τα στελέχη μας».

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου επεσήμανε την ανάγκη να υπάρχει προσοχή στον τρόπο προσέγγισης του θέματος καθώς εμπλέκονται παιδιά.

«Όταν μιλάμε για παιδιά, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο μέχρι τη διερεύνηση όλων των φαινομένων γιατί μιλάμε για ψυχές παιδιών και εμείς ισορροπούμε από τη μια πλευρά στην επιβολή συνεπειών, όπου υπάρχουν και επιδίδονται φυσικά και κυρίως στην κοινωνική ένταξη όλων των παιδιών, είτε είναι θύτες ήταν είτε θύματα και η αιτιολογία προέρχεται από πολλά περιβάλλοντα».

Σε ότι αφορά για το ανο ξυλοδαρμός του μαθητή της πέμπτης τάξης έγινε αντιληπτός από τους εκπαιδευτικούς, καθώς έλαβε χώρα μέσα στην αυλή του σχολείου ο κ. Κόπτσης είπε ότι: «Έχει συμβεί. Μιλούμε διαρκώς και έχουμε ήδη μια πλήρη ενημέρωση» αλλά δεν επεκτάθηκε περαιτέρω καθώς όπως είπε «θέλουμε να διερευνήσουμε σε όλη την έκταση και από κάθε πλευρά το συγκεκριμένο θέμα».

Όπως επισήμανε «η αντιμετώπιση της βίας απαιτεί εκ βάθρων παρεμβάσεις γιατί είναι πολυπαραγοντικό το θέμα και αυτό κάνουμε εμείς. Εκτός από τις πλούσιες και στοχευμένες δράσεις που έχουμε αναπτύξει με το νέο νόμο αυτό έχουμε ως στόχο. Να αλλάξουμε την κουλτούρα που αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας. και αυτό θέλει καιρό».



agrinio24.gr