Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια τέλεια ιδέα όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεση σου και τα arrabiata είναι απλά υπέροχα.
Υλικά
500 γρ. πένες
1 συσκευασία ντοματοχυμό (500 γρ.)
2 καυτερές πιπεριές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 του φλιτζανιού ελιές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φύλλα βασιλικού
ζάχαρη
τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμυδάκι
Προσθέτεις τις καυτερές πιπεριές και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα
Ρίχνεις τον χυμό ντομάτας, αλάτι και μία πρέζα ζάχαρη χαμηλώνεις τη φωτιά σκεπάζει το τηγάνι και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για 20-25 λεπτά
Απομακρύνεις το τηγάνι από την εστία και προσθέτεις τις ελιές
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνεις τα ζυμαρικά και ρίχνεις στην κατσαρόλα τη σάλτσα
Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα, προσθέτεις το τριμμένο τυρί και σερβίρεις.