Αυτή η συνταγή δεν είναι απλά μακαρόνια. Συνοδεύονται από μανιτάρια και φανταστικό πέστο φουντουκιού. Δοκιμάστε και θα καταλάβετε!
Υλικά
- 1 πακέτο πένες ολικής
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα
- 1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για το πέστο
- 1 φλυτζάνι φουντούκια
- 1,5 φλυτζάνι πρασινάδα: βασιλικός, μαϊντανός, σπανάκι, ό,τι έχετε ή και όλα μαζί
- 1/3 φλυτζάνι παρμεζάνα
- 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
- Σε μίξερ βάλτε τις πρασινάδες χωρίς κοτσάνια και προσθέστε τα φουντούκια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα -Μιξάρετε να γίνει πολτός -Τότε ρίξτε το ελαιόλαδο και ξαναμιξάρετε ώσπου να γίνει ένα παχύρευστο πέστο
- Βάλτε το βούτυρο σε τηγάνι και ροδίστε τα κομμένα μανιτάρια για 8-10 λεπτά
- Πρέπει τα μανιτάρια να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα
- Μέσα στο τηγάνι προσθέστε τις πένες, παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αναμείξτε καλά, να μοιραστούν τα υλικά
- Σερβίρετε και μέσα στο πιάτο βάλτε το πέστο σε μια άκρη -Για να μη χαλάσει η αισθητική!