Υλικά

6-7 μεγάλες πατάτες

200 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών της επιλογής σας

6 φέτες μπέικον

200 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τες ολόκληρες σε μία κατσαρόλα. Προσθέστε νερό που να τις καλύπτει μέχρι τη μέση, ώστε να μην βράσουν ολόκληρες και να μείνουν λίγο σκληρές. Αφού περάσουν επτά λεπτά απομακρύνετέ τες από τη φωτιά και κόψτε τες στη μέση. Με ένα κουτάλι αδειάστε τες προσεκτικά. Αλείψτε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώστε τες στη σειρά. Ψιλοκόψτε το μπέικον και ανακατέψτε το καλά μαζί με τα τυριά ώστε τα υλικά να βρίσκονται παντού. Έπειτα γεμίστε με λίγο από το μίγμα την κάθε πατάτα. Με ένα κουτάλι λιώστε το μέρος της πατάτας που αφαιρέσατε για να δημιουργήσετε το κενό για τα τυριά και το μπέικον και χρησιμοποιήστε το για να τις κλείσετε. Αλατίστε, ρίξτε πιπέρι και μυρωδικά αν το επιθυμείτε και βάλτε λίγο από το βούτυρο επάνω σε κάθε πατάτα. Έπειτα περιχύστε τες με κρέμα γάλακτος και λίγο νερό. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Έπειτα αφαιρέστε το και ψήστε για άλλα 20 ή για όσο χρειαστεί μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.

vita.gr

agrinio24.gr