Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει ποτέ ριζότο στον φούρνο, αυτή η συνταγή είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνετε την αρχή.

Υλικά:

300γρ. μανιτάρια της αρεσκείας σας

2 σκελίδες σκόρδο

90γρ. σπανάκι

300γρ. ρύζι αρμπόριο

150ml ξηρό λευκό κρασί

40γρ. βούτυρο

60γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή πουλερικών

1 κ.σ. ελαιόλαδο

φρέσκο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Καθαρίζετε καλά τα μανιτάρια και τα κόβετε σε κομμάτια. Καθαρίζετε και πολτοποιείτε το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα που μπορεί να μπει και στον φούρνο τηγανίζετε ελαφρά τα μανιτάρια με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Πλένετε και στραγγίζετε το σπανάκι, το προσθέτετε στην κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 2′ ακόμα. Αλατοπιπερώνετε.

Προσθέτετε το ρύζι, το λευκό κρασί και τον ζωμό στην κατσαρόλα. Ψήνετε για 40′ στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ρύζι και να έχει γίνει al dente.

Βγάζετε από τον φούρνο, προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε πριν το σερβίρισμα.



agrinio24.gr