Η απώλεια βάρους μπορεί να σας φαίνεται σαν άνιση μάχη. Άλλωστε, η αλλαγή του τρόπου ζωής σας και η εφαρμογή πειθαρχίας χρειάζεται δουλειά και σας βγάζει από τη ζώνη άνεσής σας.

Αν το αδυνάτισμα σάς φαίνεται εξουθενωτικό, χρειάζεστε αυτούς τους πέντε βασικούς κανόνες για να τα καταφέρετε.

1. Εξασφαλίστε καθημερινό έλλειμμα θερμίδων

Είναι γνωστό και λογικό ότι για να χάσετε βάρος πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε. Ωστόσο, μην παραλείπετε να καταναλώνετε τροφές με πολλά θρεπτικά συστατικά. Η περιορισμένη πρόσλήψη θερμίδων δεν πρέπει να ταυτίζεται με την περιορισμένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

2. Συμβιβαστείτε

Προφανώς, δε γίνεται να χάσετε βάρος χωρίς μερικές θυσίες. Ένα παράδειγμα συμβιβασμού είναι το να επιλέξετε μεταξύ του αν θα πιείτε ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό σας ή αν θα φάτε επιδόρπιο. Έτσι, δεν προσλαμβάνετε περιττές θερμίδες και παράλληλα απολαμβάνετε τη διατροφή σας.

3. Αναλάβετε την ευθύνη

Αν ο σύντροφός σας αγαπά το τσιμπολόγημα και τα λιπαρά τρόφιμα, είναι δική σας ευθύνη να μην παρασυρθείτε από τις παχυντικές του συνήθειες. Στην περίπτωση που ενδώσετε κάποια φορά στη λιγούρα σας, αναλάβετε την ευθύνη και συνεχίστε τη δίαιτά σας.

4. Εντοπίστε τον πραγματικό λόγο της προσπάθειάς σας

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξατε τη συγκεκριμένη στιγμή για να ξεκινήσετε δίαιτα. Κάθε άνθρωπος που επιλέγει να αλλάξει τη διατροφή του, έχει έναν βαθύτερο λόγο, ο οποίος συνήθως είναι κάτι περισσότερο από απλώς θέμα αισθητικής. Εντοπίζοντας, λοιπόν, τον πραγματικό λόγο, θα έχετε ένα καλό κίνητρο.

5. Συνέπεια, συνέπεια, συνέπεια

Δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε αλλαγή στο σώμα σας, αν δεν παραμείνετε συνεπής στις υγιεινές σας συνήθειες. Το αδυνάτισμα είναι μια σταδιακή διαδικασία, που απαιτεί αφοσίωση.

Εάν καταφέρετε να ακολουθήσετε αυτούς τους πέντε κανόνες, θα είστε σε θέση να επιτύχετε τον στόχο σας. Σίγουρα δε θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά με υπομονή και συνέπεια, θα έχετε τελικά τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.Πηγή