Μια γυναίκα από την Ταϊβάν που έγινε γνωστή γιατί σκαρφάλωνε σε πανύψηλα βουνά φορώντας μόνο το μπικίνι της, πέθανε από το κρύο σε ένα εθνικό πάρκο.

Η 36χρονη Τζίτζι Γου, που αυτοαποκαλούνταν «Η Πεζοπόρος με το Μπικίνι» όταν δημοσίευσε φωτογραφίες από τις εκδρομές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε πάει για μια βόλτα μόνη της στο εθνικό πάρκο του Γιουσάν.

Μία εβδομάδα μετά, κάλεσε έναν φίλο της σε ένα δορυφορικό τηλέφωνο και του είπε ότι είχε πέσει σε μια χαράδρα.

Η επιχείρηση διάσωσής της περιελάμβανε ελικόπτερα αλλά οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο άσχημες που τα εμπόδισαν και τελικά η Γου βρέθηκε 28 ώρες αργότερα παγωμένη.

Σε μήνυμα που είχε μεταβιβαστεί στην πυροσβεστική υπηρεσία, η Γου αποκάλυψε πως είχε πέσει σε χαράδρα προσπαθώντας να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή της Ταϊβάν. Η Τζίτζι, ήταν πολύ γνωστή στη χώρα της και είχε φανατικούς οπαδούς στο Facebook και το Instagram.

Η Γου ανέφερε επίσης πως ήταν παγιδευμένη στο κάτω μέρος της χαράδρας και ανίκανη να κινηθεί λόγω των τραυματισμών που είχε υποστεί κατά την διάρκεια της πτώσης.

Το Εθνικό Κέντρο Διάσωσης δήλωσε ότι προσπάθησε να στείλει ελικόπτερα Black Hawk στην τοποθεσία σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά οι πτήσεις τελικά δεν έγιναν λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Αποφασίστηκε τελικά να σταλούν δύο ομάδες έρευνας και διάσωσης, αποτελούμενες από τρία μέλη η καθεμία. Οι διασώστε κατάφεραν τελικά να βρουν το νεκρό και παγωμένο σώμα της Γου σε υψόμετρο 1.700 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τη νύχτα τους μόλις 2 βαθμούς Κελσίου.
Οι διασώστες δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο σημείο όπου είχε πέσει με αποτέλεσμα να πεθάνει από το κρύο

Η Γου είχε ένα πιστό κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δημοσίευσε συχνά εντυπωσιακές φωτογραφίες με την ίδια να φορά μπικίνι κάνοντας αναρρίχηση στις υψηλότερες κορυφές της Ταϊβάν.

Το 2018, αποκάλυψε πως πέρασε 127 ημέρες – περίπου το 1/3 του χρόνου – κάνοντας πεζοπορία.

Την παραμονή των Χριστουγέννων μοιράστηκε μια φωτογραφία που την δείχνει με τα πόδια της γεμάτα μώλωπες μετά από μία ακόμη πτώση, από την οποία – όπως έγραψε – ήταν τυχερή που γλίτωσε.

Φωτογραφίες: FacebookΠηγή