Το ιδανικό είναι να χωρίσετε πολιτισμένα και να μην καταλήξετε εχθροί. Εκείνες τις κρίσιμες στιγμές θυμηθείτε ότι έχετε περάσει χρόνια μαζί, είναι γονιός του παιδιού σας και, ακόμα κι αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι να μη βγει «βελούδινο» διαζύγιο, κάντε το για χάρη του μικρού σας. Μη βάλετε το παιδί σας στη μέση, ούτε πριν, ούτε αφού βγει το διαζύγιο. Για εκείνο θα είσαστε πάντα οι γονείς του, τους οποίους αγαπάει εξίσου και δεν το απασχολεί, ούτε πρέπει να πάρει το μέρος του ενός ή του άλλου.
Μην αντιμετωπίσετε το παιδί ως προσωπικό σας ψυχολόγο. Δεν είναι δουλειά του να ξέρει πώς νιώθετε για την κατάσταση και ιδιαίτερα για τον πρώην σύντροφό σας και αν γίνει κοινωνός τέτοιων πληροφοριών, μόνο ταραχή θα νιώσει. Προσπαθήστε να διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απογοήτευση και τη γενικότερη κακή σας ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας του διαζυγίου.
Εκτός του ότι δεδομένα η ζωή συνεχίζεται, πρέπει να ασχοληθείτε με την προσαρμογή του μικρού σας στη νέα κατάσταση. Δώστε στο παιδί το ελεύθερο να εκφράζει τα συναισθήματά του αναφορικά με τη νέα πραγματικότητα που βιώνει και να ζητάει τη βοήθειά σας όποτε νιώθει την ανάγκη. Μη δημιουργήσετε θέματα στην επικοινωνία και τις συναντήσεις του παιδιού με τον πρώην σύντροφό σας, αφού εκείνο θέλει να συναναστρέφεται και τους δυο γονείς του, έστω και ξεχωριστά.
Πηγή: mother.gr