Σάλτσα γιαουρτιού με πολλές χρήσεις. Ταιριάζει τέλεια με ψητά, πράσινες σαλάτες, πουρέ αλλά και σαν ντιπ για λαχανικά, κριτσίνια ή πατατάκια. Μπορούμε επίσης να την ανακατέψουμε με κοντόσχημα ζυμαρικά και φέτα και να φτιάξουμε σαλάτα.

Υλικά:

250 γρ. γιαούρτι 0%

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ μαγιονέζα

2 κ.σ ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο

1/4 κουταλάκι κύμινο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο λιωμένο και τέλος τα μπαχαρικά μας. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα μπαχαρικά αν θέλετε να είναι πιο πικάντικη η σάλτσα ή αντίστοιχα να αφαιρέσετε. Αφήστε στο ψυγείο να παγώσει πριν το σερβίρετε.

govastileto.gr






Πηγή