Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν θα χρειαστεί να περιμένει την εκτίμηση της ασφαλιστικής εταιρείας για το Land Rover του που υπέστη ζημιά μετά το τροχαίο που είχε προχθές. Έχει ήδη πάρει το νέο του αυτοκίνητο.

Και χάρη στους γιατρούς που τον εξέτασαν και έκριναν πως είναι καλά στην υγεία του, ο δούκας του Εδιμβούργου, θα μπορέσει σύντομα να επιστρέψει στην θέση του οδηγού.

Ο 97χρονος επέστρεψε στο κτήμα του Σάντριγχαμ χθες το βράδυ, αφού ο γιατρός του ζήτησε να πάει στο νοσοκομείο για έναν έλεγχο, 24 ώρες μετά το τροχαίο που ενεπλάκη.

Και λίγες ώρες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Νόρφολκ, οι υπηρέτες του παρέλαβαν ένα άλλο μαύρο Land Rover Freelande, που μεταφέρθηκε στο κτήμα του Σάντριγχαμ.

Το νέο land Rover είναι ένα ακριβές αντίγραφο του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Φίλιππος την Πέμπτη που συγκρούστηκε με ένα Kia προτού ανατραπεί. Ο πρίγκιπας Φίλιππος οδηγούσε μόνος του το μεσημέρι της Πέμπτης, χωρίς άτομο της προσωπικής του ασφάλειας στο αυτοκίνητο μαζί του.

Μια πηγή του παλατιού δήλωσε: «Ο δούκας είναι γνωστός για την έντονη ανεξαρτησία του και ήταν ανένδοτος σχετικά με το τι θα γινόταν μετά το ατύχημα. Δεν ανήκει στα άτομα που θα του πουν τι να κάνει, ίσως όμως ήρθε η ώρα να ακούσει συμβουλές σχετικά με την ικανότητά του να οδηγεί σε δημόσιους δρόμους. Ανησύχησε πολύ για την υγεία των άλλων επιβατών, ειδικά για το μικρό παιδί, αλλά επέμεινε ότι ήταν πολύ καλά και πως δεν χρειαζόταν ο ίδιος ιδιαίτερη φροντίδα». Την ίδια ώρα, η αστυνομία του Νόρφολκ διεξάγει έρευνα, με νομικούς εμπειρογνώμονες να λένε πως ο δούκας θα μπορούσε να διωχθεί για οδήγηση χωρίς την δέουσα προσοχή.

Το ατύχημα του πρίγκιπα Φίλιππου έχει προκαλέσει μια μεγάλη συζήτηση στη Βρετανία σχετικά με το πόσο είναι λογικό και συνετό να οδηγούν τόσο μεγάλα σε ηλικία άτομα, με πολλούς να λένε πως μόνο η βασίλισσα μπορεί να ζητήσει από τον σύζυγό της να εγκαταλείψει την οδήγηση.

Φωτογραφίες: AP

iefimerida.grΠηγή