Ποια φρούτα μπορεί να φάει ο σκύλος για καλή υγεία

Τα φρούτα που μπορεί να φάει ο σκύλος σου άφοβα δεν είναι ένα ή δύο, αλλά πολύ περισσότερα.

Ποια είναι αυτά;

Μήλα: Είναι πηγή καλίου, βιταμίνης C, φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών. Καταπολεμούν τη δυσοσμία της αναπνοής. Τα σερβίρουμε πάντα ξεφλουδισμένα και αφαιρούμε πυρήνες και σπόρους.

Μύρτιλα: Είναι για τα σκυλιά τα καλύτερα φρούτα, γιατί έχουν πολύ θετική επίδραση στην υγεία τους. Είναι πλούσια σε κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη C και περιέχουν λίγη ζάχαρη. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυσικών αντιοξειδωτικών, που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, και έχουν αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ανανάς: Περιέχει 85% νερό, υψηλές δόσεις βιταμίνης C και πολλές άλλες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα (π.χ. βιταμίνη Β6, μαγγάνιο, θειαμίνη και βιταμίνες φολικού οξέος). Αυτά τα μέταλλα συμβάλλουν σε μια ισορροπημένη διατροφή, υποστηρίζουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, και συμβάλλουν στην ανάπλαση του δέρματος, των συνδέσμων και άλλων ιστών του σκύλου σας.

Ροδάκινα: Μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και βιταμινών Α. Τα σκυλιά λατρεύουν τα ροδάκινα, και είναι καλό να τους δίνουμε, πού και πού, αυτή τη γλυκιά λιχουδιά.

Μάνγκο: είναι ένα τροπικό φρούτο και η γεύση του είναι γλυκιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, άλατα, πηκτίνη, ίνες και περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από τον καρκίνο και ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχει βιταμίνη Α που είναι καλή για την όραση και βοηθά στην ανθεκτικότητα των αγγείων του οφθαλμού. Οι ίνες βελτιώνουν επίσης το πεπτικό σύστημα.

Τέλος η πηκτίνη περιέχει συστατικά που βοηθούν στη διατήρηση σε χαμηλά επίπεδα της χοληστερίνης και θρεπτικά στοιχεία απαραίτητα για την ενυδάτωση του σκύλου.


Πηγή