Ο κ. Ρωμανός μίλησε για την επόμενη χρονιά αλλά και για την κόντρα του με τον Παύλο Γερουλάνο.

«Αναδείξαμε κάτι που λεμέ εδώ και καιρό: όταν γίνεται μια χαλαρή συζήτηση ουσιαστικά και το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται αυτά που λέμε, ότι δηλαδή η έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών που πρότεινε, είναι ανεδαφική και υποκριτική, γιατί θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και επί της ουσίας αυτό διημείφθη και σε αυτή την συζήτηση και παραδέχθηκε και ο  κ. Γερουλάνος μιλώντας με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό σημειώσαμε και αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι δεν έχει σχολιαστεί μια βδομάδα τώρα, από τον κ. Ανδρουλάκη», ανέφερε αρχικά ο κ. Ρωμανός.

Την απάντησή του έδωσε με την σειρά του οκ. Μαργαρίτης.

«Κατάλαβα ότι ο κ. Γερουλάνος δεν έχει διαφορετική άποψη, αλλά είναι θέμα ερμηνείας. Παρακολούθησα μία μελέτη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών από το Πάντειο ότι είμαστε πρωταθλητές στα καταθλιπτικά φαινόμενα στην Ελλάδα. Η κατάθλιψη στην Ελλάδα όπως επιβεβαιώνει η έρευνα συνδέεται με τα οικονομικά. Ένα κομμάτια αυτής της κατάστασης είναι και οι τράπεζες. Όταν έχουμε το γεγονός με την πρώτη κατοικία, ότι δεν δανείζονται οι μικρομεσαίοι, και ότι την ίδια ώρα τα υπερκέρδη των τράπεζων είναι στον «θεό», αντιλαμβάνεστε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει έκτακτη φορολόγηση. Συμφωνούμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ σε αυτό. Η θέση των σοσιαλδημοκρατών παντού είναι η προοδευτική φορολογία. Έφερα το παράδειγμα της κατάθλιψης για να εξηγήσω ότι αυτά είναι προβλήματα των συμπολιτών μας. Άρα, το να υποστηρίξουμε μέτρα τα οποία διαμορφώνουν συνθήκες αναδιανομής εισοδήματος υπέρ των χαμηλών στρωμάτων είναι μια στρατηγική την οποία δεν μπορούμε να παρακάμψουμε. Και σε αυτή την κατεύθυνση η ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι εκπρόσωπος της οικονομικής ολιγαρχίας».

Ο κ. Ζαμπάρας σημείωσε: «έβλεπα πριν τον τίτλο της εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ που αναφέρει το «τι πιστεύουν οι Έλληνες». Αυτό που πιστεύουν οι Έλληνες, είναι η αβεβαιότητα και αυτό αποκρυσταλλώνεται από τις αντικειμενικές συνθήκες και δυσκολίες που περνά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, και από τα αδιέξοδα που έχει συσσωρεύσει η παρούσα κυβέρνηση. Αναφορικά με τις τράπεζες, μία σοβαρή πολιτεία και κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει πάρει μέτρα πολύ καιρό πριν σε σχέση με την φορολόγηση και τα υπερκέρδη των τραπεζών. Και όχι μόνο για τις τράπεζες αλλά και για τα υπόλοιπα βασικά καρτέλ της οικονομίας. Έχουμε υποτίθεται υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής και βλέπουμε ότι στην Ελλάδα η κοινωνική συνοχή αποσαθρώνεται. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί τα χρόνια που κυβερνάει οι κοινωνικές ανισότητες έχουν διευρυνθεί».



megatv.com