Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ τόνισε στη διάρκεια συζήτησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός την Τετάρτη ότι προσέγγισε πριν από τρία χρόνια πολλές προσωπικότητες για να συμμετάσχουν μαζί του στην πρωτοβουλία Heads Together για την ψυχική υγεία, αλλά όλοι αρνήθηκαν.

«Για κάποιο λόγο, οι άνθρωποι ντρέπονται για τα συναισθήματά τους – οι Βρετανοί ιδιαίτερα» ανέφερε στο κοινό, σύμφωνα με το BBC. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τόνισε ότι δεν ήθελαν να συνδεθούν Ο Δούκας του Κέιμπριτζ εκτίμησε ότι η γενιά του πολέμου μπορεί να έχει συμβάλει στη δημιουργία του στίγματος που περιβάλλει τις ψυχικές ασθένειες.

«Ο πόλεμος ήταν πολύ, πολύ δύσκολος για όλους», είπε όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι πιστευόταν πως «ανεξάρτητα από το πόσο θα μιλήσεις, ποτέ δεν θα διορθώσεις το πρόβλημα».

«Μια ολόκληρη γενιά αποφάσισε ότι αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος. Στη συνέχεια, εντελώς τυχαία, το πέρασαν αυτό στην επόμενη γενιά», είπε, σύμφωνα με την Guardian. «Ετσι, μια ολόκληρη γενεά κληρονόμησε [την ιδέα] ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα προβλήματά σου: δεν μιλάς γι’ αυτά».

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ συμμετείχε στη συζήτηση με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, η οποία τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή της η αντιμετώπιση των ψυχικών ασθενειών και γι’ αυτό έχει αυξήσει τις δαπάνες και έχει διορίσει ειδικευμένους νοσηλευτές ψυχικής υγείας σε σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Και οι δυο τους απηύθυναν έκκληση για εξάλειψη του στίγματος που περιβάλλει τα ζητήματα ψυχικών ασθενειών.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δήλωσε ότι η νέα γενιά στο Ηνωμένο Βασίλειο συνειδητοποίησε τελικά ότι πρέπει να συζητά τα θέματα που συνδέονται με την ψυχική υγεία.

iefimerida.grΠηγή