Πώς να ανανεώσετε και τη σχέση σας

Είναι η εποχή της ανανέωσης, της φρεσκάδας, για όλα και για όλους, γιατί όχι και για τη σχέση μας με τον σύντροφό μας; Μετά από τα δυο τρία πρώτα χρόνια, το έντονο πάθος σβήνει και μπορεί να δίνει τη θέση του στην αγάπη, την στοργή και την οικειότητα, όμως αυτό δεν φθάνει.

Μπορούμε να ανανεώσουμε τη σχέση μας και πραγματικά να ξαναερωτευτούμε τον σύντροφό μας, αρκεί να θέλουμε και να «δουλέψουμε» γι αυτό.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

1. Εκφράστε τα συναισθήματά σας

Νιώθετε κούραση, φόβο, ανασφάλεια, θυμό, απογοήτευση. Μιλήστε, εκφράστε τα συναισθήματά σας γιατί έτσι θα μπορέσει κι ο σύντροφός σας να μιλήσει, να νιώσει πως μοιράζεται κι έτσι θα νιώσει πιο ανάλαφρος.

2. Μιλήστε για τις επιθυμίες και τα όνειρά σας

Οι άνθρωποι αλλάζουν. Κι αν εσείς όταν γνωρίσατε τον σύντροφό σας δεν θέλατε πολλές μετακινήσεις, τώρα μπορεί να λατρεύετε τα ταξίδια και να ονειρεύεστε να γυρίσετε όλο τον κόσμο. Αυτό λοιπόν κι ο,τι άλλο ονειρεύεστε κι επιθυμείτε πρέπει να το μοιραστείτε με τον σύντροφό σας γιατί αλλιώς θα νιώθετε πως δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες σας.

3. Γίνετε ευέλικτοι

Στην τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε, αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι η ευελιξία. Μπορεί να είχαμε μάθει σε μια… άλλη ζωή, τώρα όμως πρέπει να προσαρμοστούμε. Κι όχι με κατεβασμένα μούτρα αλλά με αληθινή ευελιξία, με συνείδηση πως ζούμε τη ζωή που έχουμε επιλέξει όσο καλύτερα γίνεται με τις παρούσες συνθήκες.

4. Βγείτε ραντεβού

Κλείστε ένα τραπέζι για δυο κι αν γίνεται μην ξεκινήσετε και οι δυο από το σπίτι. Δώστε εκεί ραντεβού. Ντυθείτε με τα ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφη και σέξι. Μιλήστε για ό,τι θέλετε, αλλά όχι για παιδιά, υποχρεώσεις και λογαριασμούς.

5. Στείλτε του ερωτικά μηνύματα και e-mails

Έχει αποδειχθεί πως τα ερωτικά μηνύματα στο κινητό ή τα e-mails τονώνουν την ερωτική διάθεση και κάνουν και τους δυο συντρόφους να νιώθουν επιθυμητοί.

6. Πάρτε την πρωτοβουλία στο σεξ

Μην περιμένετε πάντα από εκείνον να κάνει την αρχή. Υποδεχθείτε τον με ένα ωραίο σέξι ρούχο στο σπίτι κι αποπλανήστε τον κάνοντάς του μασάζ, χαϊδεύοντάς τον και λέγοντάς του γλυκόλογα στο αυτί.

7. Βάλτε το σεξ στο πρόγραμμα, σαν… ρουτίνα

Επειδή τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί κι έχουν τόσες υποχρεώσεις βάζουν τελευταίο στη λίστα των προτεραιοτήτων το σεξ, η επιθυμία χάνεται κι έτσι έχουμε και τόσο υψηλό ποσοστό εξωσυζυγικών σχέσεων. Οι επιστήμονες λένε πως πρέπει να βάλουμε το σεξ στο πρόγραμμά μας, όπως το γυμναστήριο, γιατί έτσι θα ξαναανάψει η ερωτική φλόγα.

8. Βγείτε ο καθένας με τις δικές του παρέες

Το να βγει ένας άντρας με τους φίλους του και μια γυναίκα αντίστοιχα, τονώνει την ερωτική διάθεση γιατί ο καθένας έχει αλλάξει παραστάσεις και νιώθει πως κανένας δεν είναι… δεδομένος.

9. Αποκτήστε κοινές παραστάσεις

Πηγαίνετε μαζί στο θέατρο, στο σινεμά, σε ένα μάθημα χορού, στο γυμναστήριο. Κάντε πράγματα μαζί κι εμπλουτίστε την καθημερινότητά σας.

10. Πείτε ευχαριστώ, σ΄αγαπώ και συγνώμη

Όταν νιώθετε ευτυχισμένη που έχετε αυτόν τον άντρα στη ζωή σας, που σας έχει προσφέρει μια υπέροχη οικογένεια πείτε το, πείτε του «ευχαριστώ». Και με την ίδια ευκολία όταν κάνετε λάθος πείτε «συγνώμη». Κι όσο κι αν νομίζετε πως το ξέρει, κανένας άνθρωπος δεν κουράζεται να του λένε «σ΄αγαπώ».


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ