Πώς να αντιμετωπίσουμε την κατάθλιψη μέσα από την διατροφή μας

Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που επηρεάζει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Πιο συγκεκριμένα, 350 εκατομμύρια άτομα έρχονται αντιμέτωπα με κάποια μορφή της.

Είναι η πιο σημαντική αιτία αναπηρίας στον κόσμο και μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου. Από κατάθλιψη μπορεί να υποφέρουν παιδιά, έφηβοι, ενήλικες και ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες.

Όποιος και αν είναι ο λόγος που εσύ παρουσιάζεις συμπτώματα κατάθλιψης, θα πρέπει να λάβεις βοήθεια, για να μην χειροτερέψει η κατάσταση. Εάν δεν λάβεις την υποστήριξη που χρειάζεσαι από την οικογένεια ή τους φίλους σου, θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία που μπορεί να χειριστεί το θέμα και να σε βοηθήσει.

Ωστόσο εμείς μπορούμε να προσεγγίσουμε την κατάθλιψη από την πλευρά της διατροφής. Ο στόχος λοιπόν είναι η φυσική αντιμετώπιση, η πρόληψη και καταστολή των συμπτωμάτων της κατάθλιψης μέσω των τροφών.

Αποφεύγουμε τις στερήσεις

Σε περίοδο κακής ψυχολογικής κατάστασης πρέπει να αποφεύγουμε τις αυστηρές δίαιτες, οι οποίες δεν κάνουν και καλό στη γενικότερη υγεία μας.

Αποφεύγουμε τις στερήσεις αλλά απολαμβάνουμε την ποικιλία στο πιάτο και τα γεύματά μας με μέτρο. Φροντίζουμε να ενυδατώνουμε συχνά τον οργανισμό και να του επιτρέπουμε δύο φορές την εβδομάδα να καταναλώνει ένα γεύμα με ζάχαρη, η οποία συμβάλλει- παρά τα κακά της- στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Σεροτονίνη και υδατάνθρακες

Τα επίπεδα της σεροτονίνης, η οποία βελτιώνει τη διάθεση, ανεβαίνουν ακόμη με την επαρκή πρόσληψη υδατανθράκων (130 γραμμάρια/ ημέρα), με τα προϊόντα ολικής αλέσεως, με φρούτα και λαχανικά, με το άγριο ρύζι, με λιπαρά Ωμέγα 3, με αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης C, B και D. Στις τρεις τελευταίες θα βοηθούσε και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Συνδυαστικά με τις τροφές.

govastileto.gr


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ