Πώς να διαχειριστείτε ένα αφηρημένο παιδί

Το παιδί σας είναι αφηρημένο, κάτι που μεταφράζεται στο ότι αποσπάται εύκολα η προσοχή και η σκέψη του. Κάτι κάνει το μυαλό του να ταξιδεύει μακριά. Σε άγνωστα μέρη. Σε αφανείς προορισμούς. Θέλω, όμως, να μάθεις και να θυμάσαι ότι σε καμία περίπτωση ένα αφηρημένο παιδί δεν είναι έξυπνο. Για την ακρίβεια, μπορεί να συμβαίνει και το ακριβώς αντίθετο. Αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, όταν ένα παιδί «ταξιδεύει», σημαίνει ότι σκέφτεται αρκετά πρόσωπα και καταστάσεις. Γνωρίζει ότι έχει ένα πρόβλημα και προσπαθεί να βρει λύση. Αυτό σκέφτεται.

Θέλετε να προσέχει στο σχολείο. Να σας ακούει όταν του δίνετε συμβουλές; Να είναι συγκεντρωμένο; Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές:

Τσέκαρε αν κάνει αυτό που του είπες. Πρότεινε του να κάνει κάτι πολύ απλό, όπως παραδείγματος χάρη να σου βάλει ένα ποτήρι νερό. Άφησε δύο με τρία λεπτά να περάσουν και, αν δεις ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση, πες του το ξανά.

Αγόρασε του παιχνίδια που βοηθούν στη συγκέντρωση. Προτίμησε παιχνίδια που θυμίζουν μυστήριο. Που απαιτούν την συνεχή προσοχή του, για να βρει τη λύση. Έτσι, το μυαλό του θα μείνει συγκεντρωμένο στο παρόν.

Μία πληροφορία τη φορά. Αν το βομβαρδίσεις με στοιχεία, να ξέρεις ότι κάποια στιγμή η κούραση του θα μετατραπεί σε αφηρημάδα.

Βεβαιώσου ότι κοιμάται καλά. Ένας καλός ύπνος προσφέρει ξεκούραση και κάνει το μυαλό του να δουλεύει καλύτερα. Θυμάται ευκολότερα, σκέφτεται ταχύτερα. Πάρε ως παράδειγμα τον εαυτό σου. Και εσύ δεν αισθάνεσαι χαμένη στο διάστημα, όταν έχεις κοιμηθεί πολύ λιγότερο από όσο πραγματικά περίμενες και ήθελε ο οργανισμός σου;

Κάθε φορά που το βλέπεις αφηρημένο, επανέφερε το στην πραγματικότητα. Ένα παλαμάκι, λίγο πιο δυνατή ένταση στη φωνή. Δοκίμασε τρόπους που θα κάνουν το βλέμμα του να κοιτάει εσένα και όχι τον ουρανό και το ταβάνι.

Δώσε του ένα κίνητρο. Κάτι να κάνει. Να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Να σε βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού. Κάτι που θα δώσει νόημα στο απόγευμα του.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ