ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι ‏ελαιόλαδο

1 ποτήρι ‏χυμό πορτοκαλιού

‏ξύσμα από ένα πορτοκάλι

3/4 του ποτηριού ‏ζάχαρη

1 πρέζα ‏αλάτι

1/2 κ.γ. ‏κανέλα

1 σφηνάκι ‏κονιάκ

1 φακελάκι ‏baking powder

‏αλεύρι όσο πάρει για να γίνει εύπλαστη η ζύμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε και αφήνουμε τελευταίο το αλεύρι για να προσθέσουμε όσο πάρει η ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη.

Πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά στον αέρα.

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Έτοιμα τα κουλουράκια.



Πηγή