Πώς να κάνετε τη γυμναστική τρόπο ζωής

Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής. Κάτι σαν healthy συνήθεια που θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, μας βοηθά να αποκτήσουμε καλή φυσική κατάσταση, ευεξία, μακροζωία και φυσικά μια πιο ελκυστική εικόνα.

Πώς όμως μπορούμε να την βάλουμε στη ζωή μας μια και καλή για να είμαστε πάντα δραστήριοι και υγιείς;

Ασκήσου με παρέα ή σε ομάδα

Αν σκέφτεσαι πως είναι πρώτον εξαιρετικά βαρετό να γυμνάζεσαι μόνη σου και πως αν χρειάζεσαι δεύτερον κάποιον για να σου δίνει κουράγιο την ώρα που κάνεις τις δύσκολες και κοπιαστικές ασκήσεις, τότε ξεκίνα γυμναστική με κάποιον φίλο σου. Αν πάλι οι φίλοι σου δεν είναι fitness τύποι, δοκίμασε τα ομαδικά τμήματα και κάνε ταυτόχρονα νέες γνωριμίες.

Να έχεις εφικτούς στόχους

Αν ξεκινήσεις την γυμναστική και έχεις βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, αναμένοντας πολύ γρήγορα αποτελέσματα τότε το πιο πιθανό είναι να απογοητευτείς σύντομα και να σταματήσεις την προσπάθεια. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να θέσεις μικρούς και εφικτούς στόχους, να τους επιτυγχάνεις σταδιακά και στην συνέχεια να οργανώσεις την ολοκλήρωση πιο απαιτητικών στόχων.

Επέλεξε μία προπόνηση που σε ευχαριστεί

Αν είσαι από εκείνους που δεν τρελαίνονται για διάδρομο και γυμναστήριο, τότε αναζήτησε εναλλακτικές μορφές άσκησης για να είσαι σε φόρμα. Δοκίμασε να γυμναστείς μόνη σου έξω, σε ένα γήπεδο ή στο πάρκο, δοκίμασε να κάνεις χορό, ποδηλασία ή και yoga στη φύση. Υπάρχουν αναρίθμητες μορφές άσκησης που είναι πολύ αποτελεσματικές, αλλά και διασκεδαστικές, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να δοκιμάσεις!

Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Μετά από κάθε κουραστική προπόνηση και στόχο που επιτυγχάνεις φρόντισε να κάνεις ένα μικρό δωράκι στον εαυτό σου και να τον επιβραβεύεις. Πάνε στην αγορά και πάρε ένα καινούργιο παντελόνι, πάρε μία φόρμα στην οποία νιώθεις αφενός άνετα και αφετέρου σε κάνει ελκυστική ή οτιδήποτε άλλο θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σου δώσει δύναμη να συνεχίσεις την προσπάθεια.

govastileto.gr


agrinio24.eu

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ