Ένα ταξίδι με αεροπλάνο ποτέ δεν είναι άνετο, πόσο μάλλον όταν είναι πολύωρο και πρέπει να είστε «καρφωμένοι» στη θέση σας για αρκετές ώρες. Εκτός από το να διαβάσετε το βιβλίο σας, να δείτε μία ταινία ή να ξεφυλλίσετε κάποιο περιοδικό μπορεί να… ξεκουραστείτε και να αφεθείτε στην «αγκαλιά» του Μορφέα.

Για να το επιτύχετε πιο εύκολα ακολουθούν κάποια έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο άνετα κατά την διάρκεια μιας πτήσης.

Προτιμήστε την θέση δίπλα στο παράθυρο

Εκτός του ότι όση ώρα θα είστε ξύπνιοι θα μπορείτε ανενόχλητοι να απολαύσετε τη θέα αφ’ υψηλού που απλώνεται στα πόδια σας, αν θέλετε να πάρετε έναν υπνάκο θα έχετε πού να ακουμπήσετε το κεφάλι σας. Extra tip: προτιμήστε την «καλή» σας πλευρά, δηλαδή την αριστερή πλευρά του αεροπλάνου αν η «καλή» πλευρά του ύπνου σας είναι η αριστερή, ή την δεξιά αντίστοιχα.

Προσοχή στη διατροφή

Για έναν πιο ευχάριστο και ανενόχλητο ύπνο στους… αιθέρες προσέξτε την διατροφή σας λίγες ώρες πριν. Αποφύγετε το αλκοόλ, τον καφέ, το τσάι και τα αναψυκτικά καθώς περιέχουν καφεΐνη αλλά και αφυδατώνουν τον οργανισμό. Σε αντίθεση, προτιμήστε το γάλα που σίγουρα χαλαρώνει τον οργανισμό.

Φορέστε άνετα ρούχα

Όταν πρόκειται για πολύωρα ταξίδια η άνεση αποτελεί βασική προτεραιότητά σας. Αυτή, πολλές φορές εξαρτάται και από τα ρούχα που θα επιλέξετε να φορέσετε. Θα χρειαστεί, δηλαδή, να θυσιάσετε για λίγο το στυλ σας προκειμένου να ταξιδέψετε άνετα. Οι φόρμες είναι η καταλληλότερη επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε.

Απενεργοποιήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μια ταινία λειτουργεί ως… υπνωτικό, ωστόσο, αυτό που κάνει είναι να σας βάζει σε κατάσταση λήθαργου, με την φωτισμένη οθόνη να κρατά σε εγρήγορση τον εγκέφαλο. Αυτό που σίγουρα θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα είναι να φορέσετε τα ακουστικά σας και να ακούσετε λίγη χαλαρωτική μουσική.

Μην έχετε υψηλές προσδοκίες

Όσα έξυπνα τρικ και να ακολουθήσετε είναι γεγονός ότι στη στενή θέση του αεροπλάνου δεν θα κάνετε τον ύπνο που θα κάνατε στο κρεβάτι σας. Μην έχετε, λοιπόν, τόσο υψηλές προσδοκίες και μείνετε ευχαριστημένοι έστω και με έναν 30’ υπνάκο.

newsbeast.grΠηγή