Πώς να σταματήσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους;

Μία νέα έρευνα του brand FOREO διαπίστωσε ότι το 61% των γυναικών παραδέχτηκαν ότι συγκρίνουν τακτικά την εμφάνισή τους με άλλες γυναίκες στα κοινωνικά μέσα. Το 96% να χρησιμοποιεί φίλτρα για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Αντί να δημοσιεύεις εικόνες, επειδή νιώθεις άνετη με την εμφάνιση σου, υποκύπτεις σε έναν αγώνα με τους άλλους και τον εαυτό σου.

Ήρθε η ώρα να είσαι λιγότερο σκληρή με τον εαυτό σου και να εκτιμήσεις αυτά που έχεις, γιατί κανείς δεν είναι τόσο ευτυχισμένος όσο δείχνει να είναι online.

Είσαι αρκετά καλή

Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να συγκρίνουν τις αδυναμίες τους με τα προτερήματα των άλλων, αυτά που δεν έχουν καταφέρει με αυτά που έχουν καταφέρει οι άλλοι, και αυτά που δεν έχουν με ό, τι έχουν οι άλλοι.

Είναι πολύ πιθανό ότι κι αυτοί παρατηρούν κάτι που έχεις ή κάνεις καλά και εύχονται να το είχαν κι αυτοί.

Απόφυγε οτιδήποτε ενεργοποιεί τη σύγκριση

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram, μπορούν να προκαλέσουν κατάθλιψη. Οι άνθρωποι συγκρίνουν τη ζωή τους με εκείνες του ολοένα και αυξανόμενου δικτύου «φίλων» τους. Αλλά όπως μπορείς να βάλεις φίλτρα στις φωτογραφίες, έτσι και οι περισσότεροι φιλτράρουν την πραγματικότητα που μοιράζονται, δημοσιεύοντας μόνο τις καλές τους στιγμές. Έτσι, αν το να βλέπεις την αρχική του Instagram σε κάνει να αισθάνεσαι άθλια για τον εαυτό σου, τότε κάνε στον εαυτό σου μια μεγάλη χάρη: Αποσυνδέσου. Ακόμη καλύτερα, μείνε μακριά από τα social media για κάποιο διάστημα. Μπορεί να το θεωρήσεις απίστευτα απελευθερωτικό.

Εστίασε στη δική σου πρόοδο

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που κάνουν μόνο θετικές συγκρίσεις με τους άλλους. Είναι αυτοί που δεν κάνουν καμία σύγκριση. Αντ ‘αυτού, εστιάζουν τις προσπάθειές τους στη προσωπική τους βελτίωση. Ο εαυτός σου είναι το μόνο άτομο που θα έπρεπε να συγκρίνεις με σένα. Είσαι πιο fit από παλιά; Διαχειρίζεσαι καλύτερα τα χρήματα σου; Περνάς περισσότερο χρόνο κάνοντας πράγματα που απολαμβάνεις; Είσαι πιο κοντά στο να επιτύχεις τους στόχους σου;

10 πράγματα που θα σε κάνουν πραγματικά χαρούμενη στο σπίτι

Παραδέξου τη ζήλια σου

Τα συναισθήματα που δεν μπορείς να ελέγξεις, θα σε κυριεύσουν. Έτσι, αν παλεύεις με το πράσινο τέρας της ζήλιας, ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να το αναγνωρίσεις. Σίγουρα, μπορεί να νιώσεις λίγο παράξενα αν παραδεχτείς ότι ζηλεύεις την επιτυχία, τα ταλέντα ή τα χαρακτηριστικά κάποιου άλλου. Ωστόσο, το να έχεις το θάρρος να το παραδεχτείς, μπορεί να σε απελευθερώσει.

Άλλαξε τρόπο σκέψης

Ίσως να νομίζεις ότι είσαι ο μόνος άνθρωπος που μάχεται με το αίσθημα ότι δεν αντεπεξέρχεσαι στις προσδοκίες των άλλων, αλλά ιδιαίτερα των δικών σου. Πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει την αυτοκριτική μια μορφή τέχνης, εστιάζοντας σε αυτά που δεν έχουν κάνει όσο καλά όσο θα ήθελαν. Φαντάσου τι διαφορά θα είχε να εστίαζες σε αυτά που κάνεις καλά. Πόσο καλύτερα θα μπορούσες να διοχετεύσεις την ενέργειά σου εάν δεν μείωνες και κατηγορούσες τον εαυτό σου. Ομοίως, μην ενοχοποιείς τον εαυτό σου όταν κάνεις συγκρίσεις. Αντ ‘αυτού, δοκίμασε να είσαι καλή με σένα, αποδέξου ότι είσαι άνθρωπος και είναι λογικό να κάνεις λάθη και να είσαι ευάλωτη. Αυτό σε κάνει, επίσης, να συγχωρείς τις αποτυχίες των άλλων ευκολότερα.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ