Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μια περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας τα καλέσματα σε συγκεντρώσεις και τραπέζια με πολύ φαγητό και ποτό, δεν λείπουν ποτέ . Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών σε συνδυασμό με την κούραση των ημερών, μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

Υπερβολική κατανάλωση φαγητού

Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού μπορεί να ερεθίσει το νευρικό σύστημα και να προκληθεί γρήγορος καρδιακός παλμός, όπως κολπική μαρμαρυγή.

Αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, το οποίο υπάρχει στα χριστουγεννιάτικα εδέσματα, προκαλεί κατακράτηση υγρών και αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Ειδικά όσοι έχουν επιβαρυμένη υγεία, υπέρταση, καρδιαγγειακά προβλήματα κλπ. πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να αποφεύγουν το πολύ αλάτι, καθώς μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα καρδιακής ανεπάρκειας και να προκαλέσει ρηχή αναπνοή και οίδημα.

Ποτό

Η κατανάλωση του ποτού θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. Ένα με δύο ποτηράκια κόκκινου κρασιού, κάνουν καλό στην καρδιά και δρουν προστατευτικά για τον οργανισμό. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ όμως, μπορεί να αδυνατίσει την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Το καρδιακό σύνδρομο των γιορτών

Την περίοδο των γιορτών αρκετοί άνθρωποι παρουσιάζουν ταχυπαλμίες, δύσπνοια, πόνο στον θώρακα, ακόμη και καρδιακή προσβολή. Αν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα καλέστε αμέσως βοήθεια για μεταφορά στο νοσοκομείο.

govastileto.grΠηγή