Η μόδα δεν αφορά μόνο το στυλ, μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας. Από σφιχτά τζιν μέχρι κακή εφαρμογή σουτιέν, δείτε πώς σας πληγώνουν τα ρούχα σας.

Πώς τα ρούχα επηρεάζουν την υγεία σας

Η επιλογή των ενδυμάτων επηρεάζει την υγεία με πιο έμμεσο τρόπο. Για παράδειγμα, τα σκούρα ρούχα απορροφούν περισσότερη θερμότητα και δεν είναι πολύ κατάλληλα για την καυτή περίοδο, ενώ τα φωτεινά ρούχα αντανακλούν τη θερμότητα και βοηθούν στην ψύξη.

Επιπλέον, ορισμένα είδη ένδυσης μπορούν να παρέχουν προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, ένα μακρυμάνικο πουκάμισο ή παντελόνι μπορεί να προστατευθεί από ηλιακά εγκαύματα και τσιμπήματα εντόμων.

Τα ρούχα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή σας, την αυτοεκτίμηση και τα επίπεδα άγχους. Το να φοράτε άνετα ρούχα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα βελτιώνοντας παράλληλα την ψυχική σας ευεξία.

Επίσης, η σωστή αθλητική ενδυμασία προάγει την απόδοση και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού. Τα αθλητικά ρούχα έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται τον ιδρώτα, να μειώνουν την τριβή και να σας δίνουν ευελιξία.Πηγή