Οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη προβολή τα τελευταία χρόνια, με την πλειοψηφία των ανθρώπων να μπαίνει σε αυτά για να μάθει τα νέα και για να παραμείνουν ενημερωμένοι για τις ζωές των φίλων τους.

Με περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, το Instagram έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους διαδικτυακούς τόπους στον κόσμο, παράλληλα με άλλες πλατφόρμες όπως το Facebook και το Twitter

Όλοι στο Instagram φαίνεται σαν να προσπαθούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο, αναρτώντας εντυπωσιακές εικόνες από τα μέρη που έχουν επισκεφθεί και χρησιμοποιώντας μια πληθώρα δημοφιλών hashtags σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τους οπαδούς τους.

Κι ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι είστε ήδη ένας influencer, μπορεί να χρειάζεστε μερικά ακόμη απλά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να ανεβάσετε το προφίλ σας λίγο ακόμη.

Όπως εξηγεί ο ειδικός μάρκετινγκ, Τέιλορ Λόρεν, οι χρήστες του Instagram συχνά αποφασίζουν μέσα σε δευτερόλεπτα εάν πιστεύουν ότι το προφίλ τους είναι άξιο για να το διαβάσει κάποιος ή όχι.

Ας δούμε όμως πέντε εύκολους τρόπους για να αυξήσετε τους οπαδούς σας στο Instagram, σύμφωνα με ειδικούς:

1. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας στο Instagram Story τα Highlights
Παρόλο που μπορεί να δείχνετε στους οπαδούς σας τι κάνετε κατά την διάρκεια της καθημερινότητάς σας στο Instagram Story, έχετε αρχίσει να χρησιμοποιείτε την λειτουργία Highlight;

Με αυτό τον τρόπο, θα δίνετε στους ανθρώπους την δυνατότητα να μπαίνουν στο προφίλα σας με κάποιο κίνητρο για να μάθουν περισσότερα για την ζωή σας και ίσως να κάνουν και να θελήσουν να σας ακολουθήσουν.

«Η λειτουργία Highlights στο προφίλ σας στο Instagram σας δίνει την ευκαιρία να πλησιάσετε νέους οπαδούς με το καλύτερο περιεχόμενό σας» λέει ο Λόρεν, επικεφαλής μάρκετινγκ στο Later.com.

Ο Λόρεν προσθέτει επίσης πως είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οι εικόνες που χρησιμοποιείτε ως εικονίδια σε κάθε Instagram Story Highlight έρχονται σε πλήρη αρμονία με το είδος των εικόνων που συνήθως δημοσιεύετε στο προφίλ σας.

2. Ταγκάρετε την τοποθεσία στις ιστορίες και τις αναρτήσεις σας
Αυτό μπορεί να μοιάζει με μια απλή πρόταση, αλλά αν δεν το κάνετε καλό θα είναι να ξέρετε πως η προσθήκη της τοποθεσίας στα story και τις αναρτήσεις σας, θα επιτρέψει σε άτομα από όλο τον κόσμο να βρουν το προφίλ σας.

Μερικές φορές, όταν έχετε ταξιδέψει σε ένα συγκεκριμένο μέρος και το περιλάβετε στα stories σας, η εικόνα ή το βίντεο μπορεί να προστεθούν στο story του συγκεκριμένου μέρους, λέει ο Λόρεν,

Ο Τζέισον ΝτεΜερς, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μάρκετινγκ AudienceBloom, τονίζει επίσης την σημασία αυτής την κίνησης.

«Να χρησιμοποιείτε την γεωγραφική σήμανση, ειδικά εάν είστε τοπική επιχείρηση» αναφέρει. «Όταν ταγκάρετε την τοποθεσία στις φωτογραφίες σας, άλλοι που ποστάρουν φωτογραφίες από την περιοχή σας, θα δουν τις εικόνες σας στην σελίδα της τοποθεσίας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε την προσοχή των τοπικών χρηστών».

3. Τραβήξτε selfies
Είτε τις αγαπάτε είτε τις μισείτε, το να μοιράζεστε τις selfies σας στο Instagram είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τους ακόλουθούς σας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Instagram εξακολουθεί να είναι ένα πολύ κοινωνικό μέρος και οι άνθρωποι θέλουν να ακολουθούν λογαριασμούς με τους οποίους μπορούν να συσχετιστούν, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για εμπορικό σήμα, influencers ή άτομα που πήγαν μαζί γυμνάσιο» λέει ο Λόρεν.

«Συνεπώς είναι σημαντικό να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Instagram όσο το δυνατόν πιο προσωπικό και ευανάγνωστο και να δείξετε πραγματικά ποια είναι η δουλειά και η επωνυμία σας, αν θέλετε να κερδίσετε περισσότερους οπαδούς».

Σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτια και των εργαστηρίου του Yahoo, οι εικόνες με πρόσωπα είναι 38% πιο πιθανό να λάβουν likes από αυτές που δεν περιέχουν πρόσωπα.

Έτσι, εάν επιθυμείτε να αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που ακολουθούν το λογαριασμό σας και να σας κάνουν like, μπορείτε να ακολουθήσετε τα χνάρια της Κιμ Καρντάσιαν που είναι η βασίλισσα των selfies. Τα 125 εκατομμύρια των οπαδών της, αποδεικνύουν πως κάτι ξέρει που αναρτά συχνά φωτογραφίες της.

4. Προωθήστε τον εαυτό σας σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Αν έχετε λογαριασμό στο Instagram, τότε το πιθανότερο είναι να έχετε και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν μοιράζεστε τις αναρτήσεις σας στο Instagram σε άλλους ιστότοπους όπως το Twitter και το Facebook, θα μπορούσε να βοηθήσει τους νέους οπαδούς να αποκτήσουν πρόσβαση στο προφίλ σας.

Ο ΝτεΜερς, προτείνει επίσης να αναφέρετε τι μπορεί να δει κανείς εάν επισκεφθεί το προφίλ σας στο Instagram.
Έτσι, αν σας αρέσει, για παράδειγμα, να δημοσιεύετε φωτογραφίες του σκύλους σας ή αν λατρεύετε το αβοκάντο, όποιος άλλος έχει το ίδιο πάθος με εσάς μπορεί να σας κάνει και follow.

5. Ποιότητα και όχι ποσότητα
Αν θέλετε να αυξήσετε τους ακόλουθούς σας στο Instagram, ίσως να πιστεύετε ότι αν αναρτάτε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες, αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να το πεετύχετε.

Ισχύει όμως το αντίθετο, καθώς η ποιότητα των αναρτήσεων σας μπορεί να αποδειχθεί πιο συμφέρουσα.

«Κάντε μια επεξεργασία στον λογαριασμό σας και κρατήστε μόνο τις καλύτερες φωτογραφίες» συμβουλεύει ο ΝτεΜερς. «Κανείς δεν θέλει να ακολουθεί κάποιον με χιλιάδες άσκοπες φωτογραφίες φαγητών ή άλλες τυχαίες λήψεις».Πηγή