Το μασάζ προσώπου αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπό σας, με αποτέλεσμα να σας χαρίζει πιο λαμπερό και νεανικό δέρμα. Το μασάζ προσώπου μπορεί επίσης να βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση πρηξίματος και ρυτίδων. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, ένα καλό μασάζ προσώπου ανακουφίζει από το στρες, κάνοντάς σας να νιώσετε ηρεμία.

Περιποιηθείτε καθημερινά τον εαυτό σας με ένα απολαυστικό μασάζ, είτε το πρωί είτε το βράδυ προτού πάτε για ύπνο.

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να κάνετε στο πρόσωπό σας ένα τέτοιο μασάζ.

1. Εφαρμόστε ένα ελαφρύ στρώμα λαδιού 

Το λάδι βοηθά τα δάχτυλά σας να γλιστρήσουν εύκολα στο πρόσωπό σας, εμποδίζοντας τα από το να τραβήξουν το δέρμα σας. Επίσης, ενυδατώνει την επιδερμίδα και μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Εφαρμόστε ένα ελαφρύ στρώμα από ένα από τα παρακάτω έλαια:

Για ξηρό δέρμα: καρύδας ή argan oil

Για μεικτό δέρμα: αμυγδαλέλαιο ή έλαιο jojoba

Για λιπαρό δέρμα: λάδι jojoba ή την ενυδατική σας

2. Κάντε μασάζ κοντά στις γωνίες του στόματός σας

Ένα μασάζ ανόρθωσης του δέρματος επικεντρώνεται σε περιοχές όπου το δέρμα τείνει να χαλαρώνει. Χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας, κάντε κυκλικές κινήσεις πάνω από τις γραμμές εκατέρωθεν του στόματος. Πάντα εφαρμόζετε πίεση προς τα πάνω για να βοηθήσετε στην ανόρθωση του δέρματος, αντί να το τραβάτε προς τα κάτω. Συνεχίστε για ένα λεπτό.

3. Κάντε μασάζ στα μάγουλα

Κάντε κυκλικές κινήσεις πάνω από τα μήλα των μαγούλων σας για να ενισχύσετε τη σύσφιξη και να ανασηκώσετε αυτήν την περιοχή. Εφαρμόστε απαλή πίεση καθώς τα δάχτυλά σας κινούνται μέχρι τα εσωτερικά σας ζυγωματικά, έπειτα προς τα άκρα του προσώπου σας και πίσω. Συνεχίστε για ένα λεπτό.

4. Κάντε μασάζ στην περιοχή των ματιών σας

Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στο τόξο των φρυδιών σας και μετά τρίψτε γύρω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας. Κινηθείτε απαλά κάτω από τα μάτια σας και τελειώστε με τα δάχτυλά σας στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας. Συνεχίστε κατά μήκος των πλευρών της μύτης σας και κατά μήκος των φρυδιών σας. Επαναλάβετε την κίνηση για ένα λεπτό.

Το μασάζ στην περιοχή των ματιών βοηθάει στην ανόρθωση του δέρματος και στην καταπολέμηση του ποδιού της χήνας.

Χρησιμοποιήστε επιπλέον λάδι, εάν είναι απαραίτητο, για να εμποδίσετε τα δάχτυλά σας να τραβούν το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια σας.

5. Κάντε μασάζ στο μέτωπό σας

Εάν το μέτωπό σας έχει οριζόντιες γραμμές, τις οποίες θέλετε να μειώσετε, πρέπει να κάνετε μασάζ κατεύθυνση αντίθετη των γραμμών. Τοποθετήστε τα χέρια σας το ένα δίπλα στο άλλο κάθετα, με τα δάχτυλά σας να αγγίζουν το μέτωπό σας. Κάντε μια ζιγκ ζαγκ κίνηση μετακινώντας το ένα χέρι πάνω ενώ το άλλο κινείται προς τα κάτω, έτσι ώστε να τραβήξετε απαλά το δέρμα σας πάνω και κάτω. Συνεχίστε αυτήν την κίνηση σε ολόκληρο το μέτωπό σας για ένα λεπτό.

6. Κάντε μασάζ στις ρυτίδες ανάμεσα από τα φρύδια

Οι κάθετες γραμμούλες στην κορυφή της μύτης σας μπορούν να γίνουν λιγότερο έντονες αν τους κάνετε μασάζ οριζόντια. Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας οριζόντια στις γραμμές. Τρίψτε απαλά προς τα εμπρός και προς τα πίσω για να τραβήξετε το δέρμα από τη συνηθισμένη του θέση.

7. Ολοκληρώστε επαναλαμβάνοντας το μασάζ σε κάθε περιοχή

Κάντε απαλά μασάζ σε κάθε μέρος του προσώπου σας για να ολοκληρώσετε το μασάζ σας. Το δέρμα σας θα πρέπει να αισθάνεται σφριγηλό και νεανικό όταν το μασάζ σας τελειώσει. Επαναλάβετε καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.Πηγή