Πώς θα περάσετε καλά με το κατοικίδιό σας στις γιορτές;

Μπορεί οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι μια περίοδος ευτυχίας και μία συναρπαστική στιγμή , είναι επίσης η εποχή για τα κατοικίδια ζώα για να…εκτεθούν σε κινδύνους.

Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποφύγετε προβλήματα υγείας για τα κατοικίδιά σας στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων:

Προσοχή στη διατροφή

Όπως και οι άνθρωποι, τα κατοικίδια ζώα μπορεί να πάρουν βάρος κατά τη διάρκεια των διακοπών . Κρατήστε τα σε ένα κανονικό πρόγραμμα διατροφής, χωρίς να τα ταΐζετε με τα δικά σας αποφάγια.

Προσέχετε τις ακατάλληλες τροφές

Εάν ένα κατοικίδιο θέλει κάτι , θα τον τρόπο να το πάρει . Κατά τη διάρκεια των διακοπών , υπάρχουν κάθε λογής καλούδια, τα οποία είναι πειρασμοί γι’ αυτό. Σοκολάτα, ωμή ζύμη ψωμιού, καρύδια , κρεμμύδια, ξυλιτόλη ακόμα περισσότερο, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα εάν το κατοικίδιο ζώο σας τα καταπιεί λέει ο γιατρός Jason Nicholas , συγγραφέας του βιβλίου “101 βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσω για ένα ευτυχισμένο , υγιές και ασφαλές σκύλο “.

Κρύψτε τα πακέτα δώρων και τις σακούλες σε ασφαλές μέρος

Δεν έχει σημασία πόσο καλά είναι τυλιγμένο ένα δώρο. Τα κατοικίδια ζώα μπορεί να εισβάλουν σε αυτό. Καλό είναι λοιπόν να προσέχετε και να προστατεύετε τα πακέτα σας, ασφαλίζοντάς τα σε ασφαλές μέρος.

Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

“Είχα δύο κατοικίδια ζώα και τα είχα δει να έχουν καψίματα στο στόμα ως αποτέλεσμα της ηλεκτροπληξίας. Κι αυτό γιατί αρέσκονταν να μασούν τα καλώδια των ηλεκτρικών συσκευών. Καλό είναι λοιπόν να βρίσκεστε σε εγρήγορση, προστατεύοντάς τα”, περιγράφει ένας ιδιοκτήτης.

Τα επικίνδυνα παιχνίδια

Πούλιες , φώτα και στολίδια είναι ακαταμάχητοι πειρασμοί για τα κατοικίδια ζώα. Δεν παύουν όμως να αποτελούν ένα διαρκή κίνδυνο γι’ αυτά. Για παράδειγμα οι πούλιες μπορεί να προκαλέσουν εντερική απόφραξη. Τα φώτα κατά τη μάσηση μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα ή ηλεκτροπληξία και τα στολίδια των δέντρων αν σπάσουν μπορεί να κόψουν το ζωάκι σας.

Ακατάλληλα φυτά

Τα φυτά των Χριστουγέννων μπορεί να είναι δηλητηριώδη για τα κατοικίδια ζώα , προειδοποιεί ο Δρ Edward Cooper , επίκουρος καθηγητής της Κτηνιατρικής Κλινικής υπηρεσίες στο Ohio State University College.

Το άγχος…

Το άγχος των γιορτών δεν περιορίζεται μόνο στους ανθρώπους . Τα κατοικίδια μπορεί να έχουν άγχος και στρες με αλλαγές του προγράμματός τους, επισκέπτες στο σπίτι και τα νέα αντικείμενα που…έρχονται, όπως χριστουγεννιάτικα δέντρα ή φώτα , λέει η Δρ Megan Herron , Επίκουρη Καθηγήτρια στο Ohio State University College.

Δημιουργήστε ένα ασφαλές καταφύγιο

Κατά τη διάρκεια του χάους των διακοπών με τους ανθρώπους που έρχονται και φεύγουν , είναι μια καλή ιδέα να παρέχετε στο κατοικίδιό σας ένα ασφαλές καταφύγιο, μακριά από το θόρυβο , τους ανθρώπους και τη σύγχυση. Αυτό μπορεί να είναι ένα δωμάτιο στο σπίτι σας όπου το κατοικίδιο ζώο σας δεν θα πρέπει να διαταραχθεί , αλλά θα έχει όλα τα αγαπημένα παιχνίδια του , ένα κρεβάτι, τροφή, νερό και ένα κιβώτιο υγιεινής για τις γάτες.

‘Να είστε προετοιμασμένοι’, λέει ο Δρ Marty Becker στο άρθρο του , “Καλέστε το γραφείο του κτηνιάτρου σας και ζητήστε πληροφορίες σχετικά με το ποιος θα χειρίζεται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια των διακοπών”.

Οι διακοπές είναι μια εποχή της διασκέδασης και ευθυμίας. Με μερικές προφυλάξεις μπορείτε να κρατήσετε τα κατοικίδιά σας ασφαλή και μακριά από το δωμάτιο έκτακτης ανάγκης του κτηνιάτρου!


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ