Η δύσκολη καθημερινότητα, η κυριαρχία των ηλεκτρονικών μέσων και η ελλιπής ενημέρωση των δασκάλων δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση για ένα μαθητή που έχει ευαίσθητη προσοχή.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε όσοι θέλουμε να βοηθήσουμε το παιδί μας να συγκεντρώνεται;

Ερεθίσματα

Μειώνουμε σημαντικά τα ερεθίσματα στο χώρο μελέτης: καλύτερα το παιδί να διαβάζει σε ένα γραφείο χωρίς στολισμούς και πολλά αντικείμενα επάνω.

Ηρεμία στο σπίτι

Η επιστροφή στο σπίτι καλό είναι να μην βομβαρδίζεται από ερωτήσεις που προκαλούν δυσφορία και στρες. Τρώμε ήρεμα, κάνουμε «ψιλή» κουβέντα με το παιδί μας και κατόπιν ξεκινάει τη μελέτη με ήρεμη διάθεση.

Μείωση ζάχαρης

Μειώνουμε δραστικά τη ζάχαρη και την καφεΐνη: σε πολλά τρόφιμα υπάρχει κρυφή καφεΐνη και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη προκαλεί υπερδιέγερση.

Δομή

Η καθήμενη μελέτη είναι πολύ σημαντικό να έχει μια δομή όσον αφορά το χρόνο της. Καλό είναι να θέτουμε στόχους μέσα σε πλαίσια (φυσικά όχι υπερβολικούς). Για παράδειγμα «για τη Γλώσσα θα χρειαστούν 40 λεπτά με δυο διαλείμματα». «Τα Μαθηματικά χρειάζονται σήμερα 20 λεπτά με ένα διάλειμμα». Η μπορείτε να θέτετε πιο μικρούς στόχους «Θα κάνουμε αντιγραφή και μετά θα πιείς χυμό..» κοκ.

Μειώστε τη βαθμοθηρία

Μην περνάτε στο παιδί μηνύματα βαθμοθηρίας και άκαρπου ανταγωνισμού που μόνο το στρες αυξάνουν. Αυξήστε την αυτοπεποίθηση του παιδιού και ενθαρρύνετε το καθημερινά να προσπαθεί.

govastileto.gr







agrinio24.gr