Προετοιμασία 10-15’
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
Για το ντρέσινγκ
Χυμός από 1 λεμόνι
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού λεμονιού
1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
60 ml ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
200 γρ ανάμεικτα φύλλα, έτοιμα πλυμένα και στεγνά
1/2 αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε κυβάκια
1 αβοκάντο, κομμένο σε μικρές φέτες
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
130 γρ καπνιστή πέστροφα, κομμένη σε μικρότερα κομματάκια- μπορούμε να την «σπάσουμε» με τα χέρια.
2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
αλάτι θαλασσινό (ανθό αλατιού)
μαύρο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ντρέσινγκ: Χτυπάμε με σύρμα τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το μέλι. Μόλις διαλυθούν όλα καλά, αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι κατά βούληση. Αφήνουμε στη άκρη.
Σαλάτα: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά με το μισό σουσάμι και τη μισή ποσότητα πέστροφας. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ σιγά-σιγά (Δεν χρειάζεται να μπει όλη η ποσότητα, μπορείτε να βάλετε όσο σας αρέσει. Θυμηθείτε ότι κάθε φυλλώδης σαλάτα “πέφτει” όταν βάζουμε πολύ σάλτσα). Ανακατεύουμε απαλά -κατά προτίμηση με τα χέρια.
Σερβίρουμε σε μπολ ή πιατέλα και διακοσμούμε με το υπόλοιπο σουσάμι και την υπόλοιπη πέστροφα.