2 κόκκινα ραντίτσιο, τα εξωτερικά φύλλα

1 μικρό αντίδι

1 φιλέτο κοτόπουλο

Αλάτι

1 κ.σ ελαιόλαδο

5-6 κ.σ λευκό κρασί

Χυμός από 2 μεγάλα πορτοκάλια

Χυμός από ένα μικρό λεμόνι

2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο

2 κουταλιές τσαγιού μουστάρδα

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα από τη σαλάτα. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε επάνω σε μια πετσέτα. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι μας κατά προτίμηση. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μακρόστενα sticks των 4-5 εκ. μήκους και πλάτους περίπου 2-3 εκ. Τα σοτάρουμε σε δυο κουταλιές ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 ακόμα λεπτά. Για τη σάλτσα, τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο που κλείνει καλά και αλατοπιπερώνουμε. Κουνάμε καλά μέχρι να ενωθούν, έπειτα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Τοποθετούμε τα φύλλα στη βάση ενός μεγάλου, ρηχού μπολ σερβιρίσματος, διασκορπίζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Ανακινούμε και σερβίρουμε.



Πηγή