Ζωντανή εκπομπή που μεταδίδεται μέσω της σελίδας του στο Facebook, στη διάρκεια της οποίας θα σχολιάζει κάθε εβδομάδα τις δραστηριότητές του και θα συνομιλεί με όσους παρακολουθούν τη σελίδα του, εγκαινίασε χθες ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 18:30 και στο ντεμπούτο του ο Μπολσονάρου συνοδευόταν από τον εκπρόσωπό του, τον στρατηγό Οτάβιο Ρέγκο Μπάρος, και τον υπουργό Άμυνας, τον στρατηγό εν αποστρατεία Αουγκούστο Ελένο.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εξήγησε ότι στην πρώτη του εκπομπή δεν απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών, κάτι που όμως θα κάνει την επόμενη εβδομάδα. Η διάρκεια της εκπομπής δεν είναι καθορισμένη, με τη χθεσινή να διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά και να την παρακολουθούν σχεδόν 90.000 άνθρωποι.

Οι τρεις Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι συζήτησαν κάποια από τα ζητήματα που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη της χώρας. Ο Μπολσονάρου ξεκίνησε την εκπομπή προσπαθώντας να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του ότι «η δημοκρατία και η ελευθερία δεν υπάρχουν, παρά μόνο αν το επιθυμούν οι ένοπλες δυνάμεις». Ο 63χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας, που έχει δηλώσει τον θαυμασμό του για τη δικτατορία που κυβέρνησε τη χώρα από το 1964 ως το 1985, ρώτησε τον Ελένο αν πιστεύει πως οι δηλώσεις του ήταν λάθος.

«Δεν ήταν αμφιλεγόμενες», απάντησε ο υπουργός Άμυνας. «Προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν (τις δηλώσεις), παρουσιάζοντάς τες σαν (η δημοκρατία και η ελευθερία) να είναι ένα δώρο των στρατιωτικών προς τους πολίτες, όμως δεν ήταν έτσι». Εξάλλου ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επεσήμανε ότι το υπουργικό του συμβούλιο εργάζεται πάνω στη διεθνή ατζέντα του Μαρτίου, στη διάρκεια του οποίου θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Χιλή.

newsbeast.grΠηγή