Tο λευκό προφιτερόλ αξίζει να πάρει μία θέση στις πιο αγαπημένες σας συνταγές φέτος τις γιορτές!

Υλικά για 24 περίπου σου / 8 μερίδες

Για τα σου

125 γρ. γάλα 2%
125 γρ. νερό
100 γρ. βούτυρο
5 γρ. αλάτι
5 γρ. ζάχαρη
140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αβγά

Για την κρέμα λεμονιού

400 γρ. γάλα 2%
50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρ. ζάχαρη
1 αβγό, ο κρόκος του
1 λεμόνι, το ξύσμα του

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας

200 γρ. γάλα 2%
250 γρ. λευκή σοκολάτα

Για τη σαντιγί

200 γρ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
30 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Όταν το μίγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του. Προσθέτουμε τα αβγά μέχρι να έχουμε μία λεία και λαμπερή ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και προετοιμάζουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με μία λαδόκολλα. Μ’ ένα κουταλάκι σχηματίζουμε τα σου. Τα ψήνουμε στους 220°C για περίπου 15′. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Θα χρειαστούμε μία μικρή κατσαρόλα κι ένα σύρμα. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Όταν η κρέμα φτάσει σε βρασμό, θα δέσει. Τη μεταφέρουμε σ’ ένα άλλο δοχείο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας. Αφήνουμε το γάλα να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη λευκή σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί.

Βάζουμε την κρέμα λεμονιού σ’ ένα κορνέ. Μ’ ένα μαχαίρι τρυπάμε τα σου. Τα γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού. Τα μεταφέρουμε στην πιατέλα που θα τα σερβίρουμε. Διακοσμούμε με τη σαντιγί και σερβίρουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.



Πηγή