Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή:15΄ / Ψήσιμο: 20΄

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 700 γρ. φιλέτα από λευκόσαρκο ψάρι, κατεψυγμένο (μπακαλιάρος, πέρκα ή όποιο λευκόσαρκο ψάρι μάς αρέσει), ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 2 ντοματάκια ολόκληρα κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 1 αυγό
  • 8 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα αβοκάντο

  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 300 γρ. κρεμώδες τυρί (τύπου Philadelphia)
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • χυμός 1 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τα ψαρομπιφτέκια και τα ζυμώνουμε σε ένα αφράτο μείγμα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά, να σφίξει το μείγμα.

Πλάθουμε σε 6 μπιφτέκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν.

Σάλτσα αβοκάντο: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και σερβίρουμε σε μπολ.

Συνοδεύουμε τα ψαρομπιφτέκια με απλό ρύζι μπασμάτι και τη σάλτσα αβοκάντο.

kathimerini.gr







agrinio24.gr