Η φωτιά πήρε αμέσως διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, απειλώντας σπίτια και περιουσίες.

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς Κερατέα.

Κάποιοι με λάστιχα στα χέρια κατάφεραν να σώσουν στο πάρα πέντε τις κατοικίες τους.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 120 πυροσβέστες,  πεζοπόρα τμήματα και 38 οχήματα κατάφεραν να την περιορίσουν πριν προλάβει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για φθορές σε σπίτια.

Κόλαση φωτιάς στην Άνδρο

Κόλαση φωτιάς στην περιοχή Στραπουριές στην Άνδρο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση και μέσα σε λίγα λεπτά επεκτάθηκε, με τους ανέμους να ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Πυροσβεστικά οχήματά από την Αθήνα μετέβησαν στο νησί για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί σε πλήρη έλεγχο, ενώ οι Αρχές βρίσκονται  σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις, λόγω και της έντασης των ανέμων.

Στάχτη 40.000 στρέμματα και 6 σπίτια  από την πυρκαγιά στην Αχαΐα

Νύχτα αγωνίας έζησαν την Παρασκευή οι κάτοικοι σε περιοχές της Αχαΐας, όταν οι φλόγες από τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν πέρασαν μέσα από χωριά καίγοντας σπίτια και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Οι πύρινες γλώσσες άφησαν πίσω τους τον όλεθρο και την καταστροφή.

Η μανία της φωτιάς ήταν τέτοια που έκανε στάχτη περιουσίες και κόπους μιας ζωής. ο τραγικό απολογισμός είναι 40.000 καμένα στρέμματα και 6 καμένα σπίτια.megatv.com