Οι πυροσβέστες στο Κονέκτικατ θέλοντας να επιστήσουν την προσοχή του κοινού και να δείξουν γιατί είναι σημαντικό να κοιμόμαστε με την πόρτα του υπνοδωματίου κλειστή, μοιράστηκαν δύο φωτογραφίες, που σοκάρουν.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία στο Νιου Φερφιλντ του Κονέκτικατ, ανταποκρίθηκε σε μια πυρκαγιά κατοικίες που προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Όμως ενώ ο καπνός και οι φλόγες τύλιξαν την εξωτερική πλευρά μιας πόρτας υπνοδωματίου, η εσωτερική πλευρά της πόρτας έμεινε σχεδόν άθικτη – γεγονός που αποδεικνύει ότι απλά κλείνοντας μια πόρτα υπνοδωματίου, μπορεί να αποβεί σωτήριο.

Οι εικόνες αναρτήθηκαν στον λογαριασμό στο Facebook της πυροσβεστικής υπηρεσίας με το εξής κείμενο: «Σήμερα το πρωί, τα μέλη του πυροσβεστικού τμήματος του Νιου Φερφιλντ ανταποκρίθηκαν σε μια πυρκαγιά οικίας. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού και ο σκύλος τους είναι όλοι καλά. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της σημασίας που έχει να παραμένει κλειστή η πόρτα του υπνοδωματίου. Η πόρτα που εικονίζεται οδηγεί σε μια κρεβατοκάμαρα. Ενώ το μπροστινό μέρος της πόρτας έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, το γεγονός ότι ήταν κλειστή προστάτευσε το υπνοδωμάτιο και τα περιεχόμενά του. Αν σε αυτό το δωμάτιο κοιμόταν κάποιος, η κλειστή πόρτα θα μπορούσε να του είχε σώσε τη ζωή».
Η πυρκαγιά κατέστρεψε την εξωτερική πλευρά της πόρτας

Αν και οι φλόγες θα μπορούσαν εντέλει να κάψουν την ξύλινη πόρτα, πολλοί θάνατοι και τραυματισμοί που οφείλονται σε πυρκαγιά στην πραγματικότητα προκαλούνται από την εισπνοή καπνού.
Επειδή ήταν όμως κλειστή, το εσωτερικό του υπνοδωματίου διασώθηκε σχεδόν ακέραιο

Η ανάρτηση έγινε viral και πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να την σχολιάσουν. «Αυτή η φωτογραφία με σόκαρε» έγραψε μια γυναίκα. «Οι γιοι μου θέλουν πάντα να κοιμούνται με κλειστή την πόρτα κι εγώ μαλώνω συνέχεια μαζί τους γιατί θέλω να μένει ανοιχτή ώστε να ανανεώνεται ο αέρας. Και πάντα πίστευα ότι εάν όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές, μπορούμε να ακούσουμε ο ένας τον άλλον αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Αλλά αυτή η ανάρτηση, μου άνοιξε τα μάτια».

Φωτογραφίες: Facebook/ Town Of New Fairfield’s Fire Marshal’s Office

iefimerida.grΠηγή