Σφοδρή επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκαλώντας μεταξύ άλλων «πραγματικό ρατσιστή», «απατεώνα», «παλιάτσο» και υπέρμαχο της ανωτερότητας της λευκής φυλής τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Βλέποντας κάποιον σαν [τον Τραμπ] να γίνεται πρόεδρος σκέφτηκα “άντε, καλά, να δούμε τι θα κάνει. Ίσως αλλάξει”. Αλλά αυτός έγινε ακόμη χειρότερος», είπε ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ σε συνέντευξή του στον Guardian. «Έδειξε ότι είναι πραγματικός ρατσιστής. Σκέφτηκα ότι ως Νεοϋορκέζος θα καταλαβαίνει τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα στην πόλη, αλλά αυτός παρέμεινε το ίδιο κακός όσο νόμιζα ότι ήταν και πριν και πολύ χειρότερος».

Πρόκειται για τη σφοδρότερη επίθεση που εξαπέλυσε μέχρι σήμερα κατά του Τραμπ ο Ντε Νίρο –ένας από τους αποδέκτες των εκρηκτικών μηχανισμών που απέστειλε τον περασμένο Οκτώβριο ένας φανατικός οπαδός του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Σε βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 ο διάσημος ηθοποιός είχε αποκαλέσει «εθνική καταστροφή» και «όνειδος για τη χώρα» τον Τραμπ.

«Θα ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο», είχε πει τότε με τον Τραμπ να απαντά χαρακτηρίζοντας τον Ντε Νίρο «άτομο χαμηλής νοημοσύνης», που δέχθηκε «πολλές μπουνιές στο κεφάλι».

Τώρα ο Ντε Νίρο λέει ότι φοβάται για τα έξι παιδιά του που μεγαλώνουν στην Αμερική του Τραμπ: «Ένα από τα παιδιά μου είναι gay και ανησυχεί ότι θα τον αντιμετωπίσουν με συγκεκριμένο τρόπο».

Ερωτηθείς αν θεωρεί φασίστα τον Τραμπ ο Ντε Νίρο απάντησε: «Φαντάζομαι εκεί οδηγούν όλα αυτά. Αν περνούσε το δικό του, η χώρα θα είχε καταλήξει σε πολύ κατάσταση. Εννοώ ότι όπως το αντιλαμβάνομαι και με τον Χίτλερ γελούσαν. Όλοι αυτοί έμοιαζαν αστείοι. Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι κι άλλοι δικτάτορες και αυταρχικοί ηγέτες έδειχναν αστείοι».

Αν και ανησυχεί μήπως ο Τραμπ ανοίξει τον δρόμο για έναν πολιτικό «που θα εμφορείται από τις ίδιες αξίες, αλλά θα είναι σε θέση να το τραβήξει ακόμη μακρύτερα και να κάνει μεγαλύτερη ζημιά», ο Ντε Νίρο δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον.

«Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος να συνεργαστούν άνθρωποι και να βρουν λύσεις για να βοηθήσουν όσους υποφέρουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Όσον με αφορά, τίποτε δεν τελειώνει μέχρι να έχει τελειώσει».Πηγή