Ρεβιθάδα με θυμάρι




Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄/ Αναμονή: 1 βράδυ /  Μαγείρεμα: 2 ώρες + 10΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 300 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα αποβραδίς)
  • 2 καρότα, ολόκληρα
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 60 ml χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμέν

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα βράζουμε ε τα ρεβίθια, τα καρότα, τα 2 από τα 3 κρεμμύδια, 2 λίτρα νερό και το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, για  1½-2 ώρες ή μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Αλατοπιπερώνουμε.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το 1 κρεμμύδι για 10-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.

Προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπίπερο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε μία κουτάλα ρεβίθια από την κατσαρόλα και τη μεταφέρουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε τα ολόκληρα καρότα από την κατσαρόλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο, ρέγκα, ραπανάκια και ζεστό χωριάτικο ψωμί.

kathimerini.gr






agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ