Υλικά:

2 κουτ. της σούπας βούτυρο

1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3/4 φλιτζάνι ρύζι, αμπόριο

1/2 φλιτζάνι ροζέ κρασί

1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας

2/3 φλιτζάνι παρμεζάνα

1/4 κουτ. του γλυκού καυτερό πιπέρι

1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο

3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά τα κρεμμύδια, μέχρι να καραμελώσουν (5-7 λεπτά).

Προσθέτεις το ρύζι και το αφήνεις να βράσει, ανακατεύοντας αρκετά συχνά.

Περιχύνεις το ροζέ κρασί, ανακατεύεις και αφήνεις το ρύζι να απορροφήσει το κρασί (περίπου 7 λεπτά).

Συνεχίζεις να ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας κάθε 5 λεπτά από ένα ζωμό κοτόπουλου.

Απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, το καυτερό πιπέρι και την παρμεζάνα. Ανακατεύεις πάρα πολύ καλά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Αλατοπιπερώνεις και απολαμβάνεις!



Πηγή