«Δεν πρόκειται ποτέ να υποδυθώ σε κάποια ταινία τον Donald Trump» δηλώνει o διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Robert De Niro σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag .

«Για κάθε χαρακτήρα που υποδύομαι, βρίσκω πάντα κάπου κάποια συμπόνια», δήλωσε ο 75χρονος De Niro στην κυριακάτικη Bild. «Ασχολούμαι με αυτόν τον χαρακτήρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κοιτάζοντας τον από κάθε πλευρά, μέχρι να βρω κάτι στο οποίο μπορεί να αναφέρομαι συναισθηματικά, γεγονός που καθιστά την εικόνα κατανοητή γι ‘αυτόν» λέει ο Αμερικανός ηθοποιός και προσθέτει:«Με τον Trump κάθε μέρα προσπαθώ να βρω κάτι που να μου δίνει συμπόνια. Δεν μπορώ να το πετύχω. Είναι αδύνατο. Έτσι, εάν μου προτείνουν να παίξω τον Trump, η απάντησή μου θα είναι: «Ποτέ».

Στη συνέντευξή του ο De Niro υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «Είναι φοβερά απερίσκεπτος. Ο Trump είναι μια σαφής απειλή για την Αμερική – και για τη δημοκρατία και για πολλές αξίες που είναι σημαντικές για εμάς».

Ο De Niro έχει επανειλημμένα πάρει δημοσίως θέσεις εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ στο παρελθόν.

Τον περασμένο Ιούνιο στην απονομή των βραβείων Tony για τις θεατρικές παραγωγές του Μπρόντγουεϊ, ο De Niro στάθηκε μπροστά στο μικρόφωνο και εξύβρισε τον πρόεδρο Trump.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Guardian, ο De Niro είχε κατηγορήσει τον Αμερικανό πρόεδρο ως «ρατσιστή».

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά: «Είμαι αναστατωμένος με ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ. Όταν είδα κάποιον σαν αυτόν να γίνεται πρόεδρος, σκέφτηκα «ΟΚ, ας δούμε τι κάνει, μπορεί να αλλάξει». Αλλά τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Όλα μου δείχνουν ότι είναι πραγματικός ρατσιστής. Πίστευα ότι ως κάτοικος Νέας Υόρκης θα καταλάβαινε την διαφορετικότητα της πόλης αλλά είναι τόσο κακός όσο πίστευα και πριν και ακόμα χειρότερα. Είναι ντροπή. Είναι ένα κακό για τη χώρα» δήλωσε ο Robert De Niro στον Guardian.Πηγή