«Το μεγάλωμα των παιδιών το είχε αναλάβει η κα κατηγορούμενη γιατί δούλευα αρκετές ώρες. Μας είχε δώσει την εντύπωση ότι ήταν άψογη μητέρα και τα παιδιά ήταν πάντα περιποιημένα. Θα επιμένω ότι δεν υπήρχε ούτε ένας λεκές πάνω τους και το σπίτι πάντα στην εντέλεια», ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης.
Νωρίτερα, το δικαστήριο διέταξε την προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακόμα 6 μήνες, καθώς σύμφωνα με την εισαγγελέα προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής της.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε σιωπηλά την απόφαση του δικαστηρίου και στη συνέχεια φανερά συγκινημένη άκουγε τον εν διαστάσει σύζυγο της να εξιστορεί τα γεγονότα.
«Είχε εμμονική ζήλια μαζί μου»
Ο Μάνος Δασκαλάκης θα ξεκινήσει από την αρχή, από όταν πρωτογνωρίστηκε το ζευγάρι τον Μάιο του 2013 όταν εκείνος ήταν 21 κι εκείνη 24.
«Όλα έγιναν πολύ σύντομα. Αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί στο σπίτι Μέσα στον πρώτο μήνα έμεινε έγκυος. Δεν μπορώ να πω ότι είχα καλές σχέσης με την οικογένεια της κατηγορούμενης και συγκεκριμένα με την μητέρα της. Γιατί ήμουν διανομέας και δεν είχα σταθερό εισόδημα. Μάλλον είχε άλλες φιλοδοξίες για την κόρη της».
Ο Δασκαλάκης θα μιλήσει για τη γέννηση της Τζωρτζίνας και της Μαλένας, για την απόφαση τους να κάνουν παιδιά κοντά ηλικιακά και να μεγαλώσουν την οικογένεια τους.
«Στην Μαλένα είχε μια διαφοροποίηση όταν γέννησε. Ήταν λίγο απόμακρη από το παιδί πέντε μέρες, ενώ το περίμενε πάρα πολύ. Δεν ήταν, όπως ήταν με την Τζωρτζίνα. Την Τζωρτζινα την πήρε κατευθείαν αγκαλιά, στην Μαλένα φαινόταν μια αποστασιοποίηση, φαινόταν ότι δεν υπήρχε η ίδια θέληση».
Στη συνέχεια θα μιλήσει για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν και που τον οδήγησε να φύγει στα καράβια για ενάμιση μήνα.
«Τα παιδιά μου τα έβλεπα μία φορά την εβδομάδα, το πολύ δύο για είκοσι λεπτά. Τα παιδιά εξέφραζαν το παράπονο “μπαμπά κάτσε, μην φεύγεις” έκλαιγαν. Ξαναγύρισα πίσω και συνέχισα τις διανομές. Ήμασταν και οι δυο πολύ έντονοι χαρακτήρες και το “τερματίζαμε” σε κάθε τσακωμό. Πάντα φτάναμε λεκτικά στον χωρισμό, όχι στην πράξη».
Δεν έφτασαν στον χωρισμό ούτε όταν η Πισπιρίγκου έμαθε για την παράνομη σχέση του Δασκαλάκη.
«Το 2018 γνώρισα μια κοπέλα και ενθουσιάστηκα. Ήταν μια επιπολαιότητα. Μου έλεγε και η ίδια η κατηγορούμενη ότι επειδή είμαι μικρός θα κάνω κάποια στιγμή κάποια επιπολαιότητα. Το έμαθε. Πήρε η σχέση της συγκεκριμένης κοπέλας στο σπίτι μας και της είπε τι έγινε. Όταν το έμαθε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να πάω στο σπίτι να το συζητήσουμε».
«Δεν τσακωθήκαμε αντιθέτως ήταν σε πολύ ήρεμη κατάσταση, σαν να το αποδεχόταν», θα πει.
«Δεν υπήρξε καμία ένταση μεταξύ μας, ίσα ίσα. Υπήρχαν μόνο κάποιες στιγμές ζήλειας. Παράδειγμα σας δίνω τώρα, θα έβγαινα βράδυ με φίλους και μπορεί να μου έλεγε “Πρόσεξε γιατί και τότε έκανες τα ίδια”. Τότε το έβλεπα ως απλή ζήλεια. Τώρα που βάζω το μυαλό μου σε μια σειρά ήταν εμμονική ζήλεια, πράγμα που τότε δεν το καταλάβαινα».
Η ασθένεια της Μαλένας
Στη συνέχεια θα μιλήσει για εκείνο το πρωινό του Μαρτίου το 2019, όταν η μικρή Μαλένα εμφάνισε ένα μικρό εξόγκωμα στο λαιμό της. Οι γιατροί διέγνωσαν λευχαιμία 100% ιάσιμη η οποία όμως για να θεραπευτεί θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για τουλάχιστον δύο χρόνια.
«Μας ότι θα έπρεπε να κάτσει στο νοσοκομείο τουλάχιστον οκτώ μήνες. Και μετά τους οκτώ μήνες θα έπρεπε να μείνει και στην Αθήνα τουλάχιστον δύο χρόνια για να παρακολουθείται. Δύο με τρεις μέρες πριν «φύγει» η Μαλένα, είχα κάνει μια συζήτηση να γυρίσω εγώ στην Πάτρα για να δουλεύω και να είμαι κοντά στην Τζωρτζίνα. Σε αυτό το ενδεχόμενο η κατηγορούμενη ήταν αρνητική. Ήθελε να μπω στο ταμείο ανεργίας και να μέναμε όλοι μαζί στην Αθήνα».
Συνολικά το παιδί έμεινε 9 μέρες στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις της ήταν άριστες, το κορίτσι εμφάνιζε μόνο βελτίωση, με μοναδική εξαίρεση μια μέρα.
«Το μόνο περίεργο από όλη την διαμονή ήταν μια μέρα που χρειάστηκε να της βάλουν ένα φάρμακο στο μυελό. Της έκαναν μια μέθη, της χορήγησαν μια ουσία που της βγήκε σε υπερένταση. Δεν συνεργαζόταν καθόλου, δεν μπορούσαμε να την κρατήσουμε. Όταν ρωτήσαμε γιατί γίνεται αυτό στους γιατρούς μας είπαν ότι η κορτιζόνη ή μέθη ή κάποιο άλλο φάρμακο, ή σε ρίχνει ή σου δημιουργεί υπερένταση. Τις επόμενες ημέρες το παιδί άρχιζε να έχει ξαφνικά ξεσπάσματα κάτι που δεν το έκανε ποτέ. Το περίεργο ήταν ότι μετά μας ζητούσε συγνώμη, δηλαδή δεν είχε πλήρη επίγνωση του τι έκανε. Ενημερώσαμε τους γιατρούς, είδε το παιδί ψυχολόγος».
Συναισθηματικά φορτισμένος δεν θα συγκρατήσει τα δάκρυα του όταν φτάνει να περιγράψει τον θάνατο της Μαλένας.
«Βγαίνει ο κ. Τζιούβας, ήταν ένα εικοσάλεπτο μέσα και μας λέει: «Θα κάνω ό,τι μπορώ», ξαναμπαίνει μέσα και έρχεται ο κύριος Κιουρτζίδης να μας ενημερώνει ότι το παιδί δεν τα κατάφερε. Μας πάνε στο γραφείο των γιατρών και η κυρία Μπάκα μας λέει να γίνει νεκροψία. Εκείνη την στιγμή η κατηγορούμενη αντέδρασε και είπε: «όχι, δεν θα μου χαρακώσετε το παιδί μου». Μας είπαν οι γιατροί ότι δεν θα υπάρχει κάποια διαφορά και τότε η κατηγορούμενη συμφώνησε».
Σε εκείνο ακριβώς στο σημείο η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα με τον Μάνο Δασκαλάκη να συνεχίζει την κατάθεση του.