1 σακουλάκι γαρίδες ή μισό κιλό φρέσκιες

1/3 φλιτζανι κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ ελαιόλαδο

1/4 κ.γ κύμινο

2 κ.σ χυμό από λάιμ

1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο φρέσκο

αλάτι, πιπέρι

ξύσμα από το λάιμ

ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ρύζι σε νερό αλατισμένο, που βράζει. Υπολογίστε ένα φλιτζάνι ρύζι, χρειάζεται 2,5 φλιτζάνια νερού. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και χρειάζεται περίπου 5-7 λεπτά για να ετοιμαστεί.

Τώρα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ιδρώνουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο (δηλαδή δεν τα τσιγαρίζουμε) και ρίχνουμε τις γαρίδες, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και το κόλιαντρο και τα σιγομαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.

Σερβίρουμε πάνω στο λευκό ρύζι μπασμάτι.



agrinio24.gr