Παραδοσιακό ρυζόγαλο, το γρήγορο γλύκισμα που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν θέλουμε κάτι με ελάχιστα υλικά!

Υλικά

2 φλιτζάνια καστανό ρύζι

1 κούπα γάλα άπαχο ή γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή σόγιας

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 3/4 της κούπας σιρόπι σφενδάμου

1/4 της κουταλιάς της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζεις το ρύζι σε γουόκ ή κατσαρολάκι με 4 κούπες νερό σε μέτρια θερμοκρασία. Το αφήνεις να βράσει και χαμηλώνεις λίγο ακόμα τη θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει μαλακό το ρύζι. Θα χρειαστούν 10-12 λεπτά.

Προσθέτεις το γάλα, το σιρόπι ή τη ζάχαρη (μπορείς να την λιώσεις σε λίγο νερό πριν την προσθέσεις) και ανακατεύεις σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ή λίγο περισσότερο.

Τελευταία προσθέτεις τη βανίλια και χωρίζεις σε μπολάκια.

Γαρνίρεις με κανέλα.

govastileto.gr







agrinio24.gr