Με τη διαγραφή φλέρταρε σήμερα ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος καθώς η παρέμβασή του για τη Novartis στη Βουλή προκάλεσε την οργή της Κουμουνδούρου καθώς ήταν όχι απλώς εκτός γραμμής, αλλά αποτέλεσε την τέλεια τρικλοποδιά στον Αλέξη Τσίπρα που έχει καταγγείλει πολλάκοις τη ΝΔ και το Μαξίμου για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη το τελευταίο διάστημα.

Τους άφησε άφωνους

Τα χειρότερα για τον Σάκη Παπαδόπουλο αποσόβησε η διευκρινιστική δήλωση που έκανε εντός Βουλής και η γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε όπως του ζητήθηκε από την γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγα Γεροβασίλη, η οποία και του μετέφερε το δυσμενές κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του και την αποφαστικότητα της Κουμουνδούρου να τον διαγράψει αν δεν ανασκευάσει τα όσα είχε πει νωρίτερα σε πλήρη σύγκρουση με την κεντρική κομματική γραμμή.

Στην πραγματικότητα η αρχική τοποθέτηση του Σάκη Παπαδόπουλου που κάλεσε την Κουμουνδούρου να αποδεχτεί το πόρισμα για την αρχειοθέτηση του φακέλου του Άδωνι Γεωργιάδη, οι αναφορές του για το ότι δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για κανέναν από τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα καθώς και η ευχή του να αθωωθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησαν άπαντες άφωνους εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις λίγα 24ωρα πριν η Novartis είχε μετατραπεί σε ένα από τα κεντρικά ζητήματα αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αποκορύφωμα το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή, ο οποίος είχε την πλήρη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος επίσης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο και γενικώς ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε την αρχιοθέτηση του φακέλου Γεωργιάδη ως όπλο στη φαρέτρα του για να πλήξει ηθικά τη ΝΔ.

Αμφισβήτησε τη γραμμή της μετωπικής αντιπαράθεσης

Σε αυτό το κλίμα ήρθε η τοποθέτηση του Σάκη Παπαδόπουλου ο οποίος ουσιαστικά αμφισβήτησε στην πράξη τη γραμμή της μετωπικής αντιπαράθεσης που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του σκανδάλου αυτού.

Η αναδίπλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά απαίτηση της Κουμουνδούρου απλώς επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η αρχική τοποθέτηση – βόμβα του Σάκη Παπαδόπουλου και έγινε σημαία για το ΚΙΝΑΛ και την κυβέρνηση με τη Νάντια Γιαννακοπούλου να υποστηρίζει ότι από τα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου επιβεβαιώνεται η σκευωρία για την εξόντωση των 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να επισημαίνει ότι έρχετια σε πλήρη αντίθεση όσα έχει εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτογκόλ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος κατά καιρούς έχει διαφοροποιηθεί από επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο Σάκης Παπαδόπουλος θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος βουλευτής που διαγράφει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ούτε δύο μηνών, όταν η κυβέρνηση έχει χάσει μόνο έναν βουλευτή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα σε συνεδρίαση της Βουλής.

Καθώς φαίνεται οι παραφωνίες και τα αυτογκόλ είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ σε μια στιγμή που στην Κουμουνδούρου θέλουν να στριμώξουν στη γωνία του ρινγκ την κυβέρνηση η οποία έτσι κι αλλιώς βρίσκεται επικοινωνιακά σε πολύ δύσκολη θέση μετά την κακοκαιρία.

Διαβάστε επίσης: Τι κρύβει η στρατηγική της έντασης από την Κουμουνδούρου

Διαβάστε επίσης: Σφήνα από Τσίπρα στο μπρα ντε φερ Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη

Το πρόβλημα της ατζέντας

Άλλωστε η κακοκαιρία, η πανδημία και η ακρίβεια ήταν το τρίπτυχο πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα για να έρθει στη συνέχεια το μπαράζ επιθέσεων περί καθεστώτος συναλλαγής, ρουσφετιού και σκοταδισμού και συνεχόμενων χτυπημάτων με άξονα το ηθικό κύρος και την ηθική υπόσταση της κυβέρνησης, των στελεχών της ΝΔ και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό άλλωστε σηματοδοτεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει σε υποθέσεις όπως του Φουρθιώτη και αξιοποιεί στο έπακρο εξελίξεις όπως η αποπομπή Λιβανού για την επιδοκιμασία των κυνικών δηλώσεων του Πέτρου Δούκα, αλλά και επιδικνύει αντανακλαστικά στο να υπενθυμίσει τις δηλώσεις Γεωργαντά για την «υποχρέωση» όσων είχαν βολευτεί επί ΝΔ να την ψηφίσουν το 2012, μετά την αναβάθμιση του τελευταίου σε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ακριβώς σε αυτή την αντιπολιτευτική τακτική εντάσσεται και η υπόθεση της Novartis με την αρχειοθέτηση του φακέλου του Άδωνι Γεωργιάδη. Η παρέμβαση Παπαδόπουλου μετατράπηκε σε ασίστ για την επιχειρηματολογία του κυβερνητικού στρατοπέδου εναντίον της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα.

Μόλις προχτές άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας με τη συνέντευξή του στην Αυγή δεν άφησε περιθώριο παρερμηνειών αφήνοντας αιχμές κατά των δικαστικών χειρισμών που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια στη Novartis λέγοντας ότι κάθε δικαστής επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τη δικαστική ανεξαρτησία.

Και εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί συνεχή πολιτικά γρονθοκοπήματα κατά της κυβέρνησης κινδύνεψε να τινάξει στον αέρα την πολιτική του ατζένα μετατρέποντας το ζήτημα σε εσωκομματικό πρόβλημα που θα του στοίχιζε την απώλεια ενός ακόμη βουλευτή.

Αδυναμία ενιαίας φωνής

Μάλιστα και η διαγραφή Κουρουμπλή είχε γίνει διότι με τη δήλωσή του περί δολοφόνων της κυβέρνησης με αφορμή τους θανάτους εκτός ΜΕΘ κοροναϊού υπονόμευε τον Αλέξη Τσίπρα που αντί για κατήγορος του Κυριάκου Μητσοτάκη κινδύνευε να βρεθεί σε θέση απολογίας στη Βουλή τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να πάει να θέσει θέμα εκλογών κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή εξέλιξη καθιστά εκ νέου εμφανές το πρόβλημα ομοιογένειας στον ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία διαμόρφωσης μιας ενιαίας αντιπολιτευτικής φωνής χωρίς παραφωνίες.



agrinio24.gr