Αυτή η σαλάτα  tuna pasta είναι φτιαγμένη ειδικά για όσους δεν θέλουν περιττά κιλά το καλοκαίρι. Σερβίρεται για κυρίως πιάτο, καταναλώστε προσεκτικά. Χρησιμοποιήστε λιτά τα προϊόντα, όχι υπερβολές.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μακαρόνια βίδες
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουτί κονσέρβα τόνο (γυάλινο καλύτερα)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3 αυγά βραστά, σκληρά
  • Φρέσκο μαϊντανό
  • 1,5 κουτάλι μαγιονέζα
  • Κάρι ή κουρκουμά σε σκόνη, μια πρέζα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια al dente, όπως λέει το πακέτο, σουρώστε τα, κρυώστε τα με νερό βρύσης
  • Ψιλοκόψτε τις ντομάτες, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια -Σε κομμάτια τα αυγά
  • Σε βαθύ μπολ βάλτε τα μακαρόνια και όλα τα υλικά
  • Αναμείξτε προσεκτικά και καλά, βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν καταναλώσετε
  • Αν χρειαστεί, ρίξτε μερικές σταγόνες από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια

iefimerida.gr



Πηγή